Poziv na izlaganje na Godišnjoj izložbi članova HDLU

hdlu logoPoziv za izlaganje na Godišnjoj izložbi članova HDLU koja će se održati u periodu od kraja srpnja do sredine kolovoza 2015. u galeriji Prsten Doma hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu. Točni termin izložbe bit će objavljen početkom srpnja 2015.

Na izložbi mogu sudjelovati članovi:
redoviti, odnosno oni koji imaju podmirenu članarinu barem zaključno s 2013. godinom (prema Statutu HDLU)
s radom koji je nastao u proteklom jednogodišnjem razdoblju, odnosno od lipnja 2014.-svibnja 2015.
s jednim (1) radom prema odabiru Upravnog odbora HDLU.

Za sudjelovanje na Godišnjoj izložbi potrebno je dostaviti prijedlog tri (3) rada između kojih Upravni odbor odabire jedan (1) rad po umjetniku za izlaganje na izložbi.

PRIJEDLOG RADOVA SE DOSTAVLJA:
isključivo u elektronskom obliku slanjem na e-mail galerije.hdlu@gmail.com uz naznaku Godišnja izložba u naslovu maila
uz dostavu fotografije rada u jpeg formatu veličine minimalno 1MB/300dpi (za likovne radove) / linka za video radove obavezno uz still snimak kadra iz video rada u obliku fotografije u jpeg formatu veličine minimalno 1MB/300dpi
uz podatke o svakom radu: Ime i prezime autora, broj mobitela autora, adresa autora, naziv rada, godina produkcije, tehnika/medij, dimenzija (visina x širina / trajanje).

ROKOVI:
Dostavljanje prijedloga radova za izlaganje u digitalnom obliku: 22. 6. 2015., ponoć
Obavijest HDLUa o odabranom radu: najkasnije do 3. 7. 2015.
Dostavljanje rada odabranog za izlaganje u HDLU: u tjednu 6. – 10. 7. 2015., u terminu 11:00 – 17:00h
Otvorenje izložbe: planira se u tjednu 20. – 24. 7. 2015.

NAPOMENE:
Svi radovi koji se dostave izvan propisanih rokova i/ili načina dostave i/ili ne sadrže sve potrebne podatke neće se zaprimiti niti izlagati na izložbi.
Za sve članove koji nemaju mogućnost slanja putem e-maila, molim dostaviti u Tajništvo HDLU sve prijedloge na CDu (fotografije radova i podatke), kontakt osoba: Irena Brezović, irena@hdlu.hr, 01/4611818.
HDLU ne preuzima obvezu produkcije i opreme umjetničkih djela. HDLU ne preuzima obvezu i trošak dostave i povrata umjetničkih djela. HDLU pridržava sva prava za korištenje predanih materijala u svrhu promidžbe Godišnje izložbe u svim medijima te katalogu, pozivnici i web stranicama Godišnje izložbe.

Kontakt osoba: Martina Miholić, martina.hdlu@gmail.com