Skip to content

Emilu Milihramu četvrti europski naslov

Najuspješniji hrvatski kanuist na divljim vodama 32-godišnji Varaždinac Emil Milihram obranio je naslov europskog prvaka u disciplini klasičnog spusta, na 10. europskom prvenstvu na divljim vodama koje se održava u Banja Luci na rijeci Vrbas

milihramMilihram je do novog naslova, četvrtog na europskim prvenstvima, a devetog ukupno s najvećih natjecanja, kada se tomu doda i pet uzastopnih svjetskih naslova, ponovno stigao na vrlo uvjerljiv način.

Samozatajnom Varaždincu za spust po nabujalom Vrbasu trebalo je 12 minuta, 40 sekundi i 14 stotinki, dok je prvi sljedeći, Nijemac Norman Weber zaostao 11.75 sekundi. Francuz Stephane Santamaria bio je samo četiri stotinke sporiji od Webera i osvojio je brončano odličje.

Osim Milihrama, od hrvatskih predstavnika nastupio je i Jadran Zonjić koji je bio 13. s vremenom 13:29.07. U konkurenciji kajakaša (K-1) Damjan Kukec je u klasičnom spustu osvojio 24. mjesto (12:16.81), a naslovom europskog prvaka okitio se Nijemac Andreas Heilinger (11:38.02). U konkurenciji kajakašica europskom prvakinjom postala je Njemica Alke Overbeck.

Zbog visokog vodostaja i prebrzog toka vode za petak su odgođena natjecanja kanuistica i kanuista-dvojaca, gdje su u konkurenciji tri hrvatske posade. Prema predviđenom programu u petak bi na rasporedu trebala biti i ekipna natjecanja u disciplini klasičnog spusta za sve kategorije. HRT