Skip to content

Maestro Leopold Hager zatvara sezonu Zagrebačke filharmonije

Mo HagerMaestro Leopold Hager u petak, 5. lipnja, zatvorit će sezonu 2014 /2015 Zagrebačke filharmonije. Glavni gost dirigent Zagrebačke filharmonije orkestrom će ravnati u izvedbi velikog Mahlera

Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Leopolda Hagera izvest će popularnu Mahlerovu 1. simfoniju kao i Pjesme putujućeg djetića, ovaj puta izvanredno inkorporirane u simfoniju. Harmonijska jasnoća Pjesama ocrtava tekst kojeg će svojim sjajnim baritonom otpjevati Ljubomir Puškarić. Ovaj mladi, ali nadasve iskusni bariton, bio je jedan od dobitnika Nagrade Zagrebačke filharmonije za mladog glazbenika godine, a nastavio je s njom suradnju obilježenu koncertima u Pečuhu, Đakovu i Zagrebu.

Maestro Leopold Hager ovim će koncertom obilježiti preko 40 godina suradnje sa orkestrom Zagrebačke filharmonije kojeg je vodio na brojnim koncertima kroz, možemo s ponosom reći – desetljeća. Preuzevši časnu funkciju glavnog gosta dirigenta u sezoni 2012./2013., svojom je tehničkom iskusnošću, dirigentskim iskustvom i autoritetom vodio orkestar kroz mnoge koncerte, upoznavši zagrebačku publiku sa vrhunskim umjetnicima i s nekima od najljepših djela klasične glazbene literature.