Skip to content

Održano 3. natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe

DSC 9740-28

Na Dan grada Zagreba 31. svibnja 2015. završeno je „3. natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe” u organizaciji Zagrebačkog glazbenog podija Centra za kulturu Trešnjevka. Mali vokalni ansambli, klape i zborovi natjecali su se u vokalnoj prezentaciji hrvatske tradicijske kulture u maloj dvorani KD „Vatroslav Lisinski” pred publikom i stručnim povjerenstvom u sastavu Vlado Sunko, Dražen Kurilovčan i Joško Ćaleta.

Petnaest okupljenih ansambala iz Zagreba, Dalmacije i Hrvatskog primorja izvelo je program a cappella i uz pratnju tradicijskih instrumenata. Pobjednici kategorija, na jesen će nastupiti i na gala koncertu „Zlatni zborovi”, a to su Mješoviti vokalni ansambl Prvi komin Snježanin, Ženska klapa Kastav i Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordia discors.

DSC 9753-32

Na ovogodišnjem Natjecanju sudjelovalo je više od 300 pjevača, a riječ je o zborovima, klapama i malima vokalnim sastavima: Feral, Zwizde, Ethnotine, Koralde, Prvi komin Snježanin, KUD Mladost i Vrbenske kanturice, klape Žrnovnica, Kastav i Zvonejski kanturi te zagrebački zborovi Panis angelicus, Ivan Kukuljević Sakcinski i Concordia discors te Ženski zbor KUD-a Učka Matulji.