Održan svečani koncert Zagrebačke filharmonije na otvorenom za Dan Grada Zagreba

Zf Dan grada 53 of 72

Zf Dan grada 53 of 72

Izvedbom glasovite Carmine Burane obilježen Dan Grada Zagreba

foto-galerijaPogledajte galeriju 70 foto!

Dan Grada Zagreba proslavljen je svečanim koncertom u Parku dr. Franje Tuđmana u subotu, 30. svibnja. Glasovita Carmina Burana Carla Orffa, u fantastičnoj izvedbi orkestra Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem sjajnog mladog dirigenta Vetona Marevcija, uz nastupe vokalnih solista, sopranistice Antonie Dunjko, tenora Dejana Maksimilijana Vrbančiča, baritona Floriana Tavića i nastup čak četiri zbora: Ivan Goran Kovačića, Zvjezdica, Zbora Muzičke akademije i Dječjeg opernog zbora u pravom je smislu riječi uveličala Proslavu. Preko 300 izvođača na otvorenoj pozornici zvučalo je i izgledalo impresivno. Čak ni promjenjivo vrijeme, već pomalo uobičajeno za kraj svibnja (ako se prisjetimo prošlogodišnjeg koncerta ispred Umjetničkog paviljona, ali i onoga na zagrebačkim fontanama godinu prije) nije spriječilo brojne građane, slučajne i namjerne posjetitelje i prolaznike da se pod modrim i zvjezdanim nebom Zagreba okupe, i opušteno, kao na kojekakvom zabavnom pikniku, uživaju na travnatoj površini revitaliziranog Parka dr. Franje Tuđmana.

Zf Dan grada 16 of 72

Namjera gradskog vodstva da raznovrsnim glazbeno-scenskim i zabavnim programima aktualizira atraktivne gradske lokacije i „vrati ih” na raspolaganje građanima i ove se godine pokazala kao pun pogodak sa Parkom dr. Franje Tuđmana.

U svijetlu kandidature Grada Zagreba za Europsku prijestolnicu kulture i skorašnje odluke o njegovu ulasku u 2. krug natjecanja, ovo je svakako bio događaj koji bi ušao u portfelj grada dostojnog te prestižne titule.

Domaćin manifestacije – gradonačelnik hrvatske metropole , Milan Bandić, na slavljeničkom koncertu okupio je brojne predstavnike državnog vrha, gradske uprave, diplomatskog zbora, ali i društvene, političke i ine uglednike. I što je najvažnije, okupio je mnogobrojne građane, kojima je ovaj Koncert na dar bio i namijenjen.

Zf Dan grada 37 of 72