Skip to content

Film, glazba i znanje iduće srijede u Studentskom centru

Lizards Exist 1

Prije uživanja u produženom vikendu, pozivamo vas da 03.06. budete dio naše večernje kulturne ponude koja uključuje filmsko – glazbeno izdanje Kratkih slika na kojima gledamo 14 drugačijih hrvatskih video spotova čiji je zajednički nazivnik želja za eksperimentom, pub kviz Marija Kovača i njegove ekipe Dada Jihad Kviz promjene te koncert karlovačko-zagrebačkog psihodeličnog i space rock benda Lizards Exist.

Kratke slike kreću u 19.30, kviz u 20, a koncert u 21 sat. Ulaz na sve je besplatan, a do nas možete tramvajem, busom, autom, biciklom ili pješice jer svi putevi vode u Savsku 25!

19.30 sati / Kratke slike: Runda kratkog / MM centar/ ulaz besplatan

Iako se u svojoj mainstrem varijanti koristi za promociju glazbe ili glazbenika, prednosti muzičkog video formata je što omogućuje široki raspon filmskih postupaka, stilova te mogućnosti kombinacija istih. Podnaslova „G.U.L.A.Š.- GLAZBENA ULTRA LAGANA ANTISTRESNA ŠETNJA” lipanjska Runda kratkog uključuje recentne hrvatske muzičke spotove koji ravnopravno spajaju sliku i zvuk u zanimljivo i originalno audiovizualno djelo. Od Pipsa (Htio bih da me voliš) do TBF-a (Veseljko) i Leut Magnetika (Sam na plesu, Arhitekt) autori poput Gonza, Damiana Nenadića, Roka Crnića, Branke Valjin, Natka Stipaničeva… eksperimentiraju na spoju filma i glazbe. Od raznih vrsta animacije pa sve do apstraktnog filma i novo medijskih utjecaja, njihovi spotovi nadvisuju svoju namjensku funkciju.

Više informacija o programu potražite na:

http://www.sczg.unizg.hr/kultura/program/kratke-slike-runda-kratkog/
https://www.facebook.com/events/1663376153881880/

20 sati / Kviz promjene/ Klub SC / ulaz besplatan

U Klubu SC očekuje vas prijateljsko kvizno natjecanje u raznim kategorijama znanja. Pravila su jednostavna: nema participacije, igra tko god hoće, timovi su od maksimalno 5 članova i jedino je zabranjeno varanje (googlanje ispod stola, dogovoranje timova, razmjena odgovora i slične metode varanja koje možete upražnjavati na nekim drugim kvizovima gdje je takvo ponašanje praksa).

21 sat/ koncert/ Lizards Exist/ Atrij Teatra &TD / ulaz besplatan

Muzički salon Kulture promjene poziva vas na koncert relativno mladog karlovačko-zagrebačkog psihodeličnog i space rock benda Lizards Exist, koji će ovom prilikom zagrebačkoj publici predstaviti i svoj istoimeni album prvijenac “Lizards Exist”, sniman u studiju Kramasonik pod vodstvom Hrvoja Nikšića, te objavljen u prosincu 2014. godine.

See also  Film o herojstvu hrvatskih branitelja na Pulskom filmskom festivalu

Više o bendu na http://www.sczg.unizg.hr/kultura/program/koncert-lizards-exist/

{youtube}b0Zo7zJvEIE|500|400|0{/youtube}

G.U.L.A.Š, GLAZBENA ULTRA LAGANA ANTISTRESNA ŠETNJA

„Krajiška” – Rokambol. Damian Nenadić, 4’2”
„Child of a blind man” – Hazmat Modine, Zorko Sirotić, 4’10”
„Come on” – Franka de Mille, Vjekoslav Živković, 4’15”
„Arhitekt” – Leut Magnetik, Branka Valjin, 4’18”
„Htio bi da me voliš” – Pips, Chips and Videoclips, Radislav Jovanov Gonzo, 4’32”
„Iznad oblaka” – Nola, Matija Ferlin, 3’44”
„Uspavanka” – Porto Morto, Roko Crnić, 4’48”
„Barefoot” – Goribor/Alen i Neven Sinkauz, Vjeran Vukašinović, 3′
„Duh u boci” – Kurve, Tin Žanić, 1’19”
„Okky luck” – The Embla feat. Tea Stražičić, Tea Stražičić, 3’31”
„Veseljko” – TBF, Gitak TV, 4’56”
„Snijeg” – Detour, Branko Pašić, 3’48”
„Charlie, volim te” – za pjesmu „Ten days intervals”, Tortoise, Miro Manjolović, 5’30”
„Sam na plesu” – Leut Magnetik, Natko Stipaničev, 3’51”

Ukupno trajanje: 55’41”

Iako se u svojoj mainstrem varijanti koristi za promociju glazbe ili glazbenika, prednosti muzičkog video formata je što omogućuva široki raspon filmskih postupaka, stilova te mogućnosti kombinacija istih. Od raznih vrsta animacije pa sve do apstraktnog filma i novo medijskih utjecaja, nerijetko spotovi nadvisuju svoju namjensku funkciju. Program „G.U.L.A.Š.” uključuje recentne hrvatske muzičke spotove koji ravnopravno spajaju sliku i zvuk u zanimljivo i orginalno audiovizualno djelo. Svi autori iz programa imaju zajedničku želju da ekspreimentom, koji se odvija na spoju filma i glazbe, dođu do novih doživljaja, jednakih za gledatelje i za slušatelje. Rekonstrukcija performansa, sinergija suvremenog plesa i filma, kazališne predstave i filma, nadrealne dramaturgije i(li) mozaične dramaturgije, od klasične animacije do spajanja animacije i žive slike, korištenje video formata kao izražajnog sredstva, samo su neki od postupaka i pristupa na koje nailazimo u ovom programu.