Tko to ponižava heroje?

U SAD-u američki predsjednici, bez obzira bili demokrati ili republikanci, iskreno odaju počast ratnim veteranima govoreći da njima duguju zahvalnost za sve blagodati koje uživaju u slobodi

Slika11

Walter William Safar

Eto jučer u četvrtak (28. 05. 2015.) bijah na Markovom trgu u pet sati poslijepodne, jer nisam mogao izdržati a da ne stisnem ruku herojima u kolicima

Pitam jednog branitelja zašto se na suncu prže branitelji u kolicima? A on mi tiho pomalo sramežljivo odgovori: „Pa čekamo da nas primi Zoran Milanović.”

Ali drug uhljeb Zoki samo bahato odmahuje rukom na molbe heroja. Sramota je za državu da se tako političari ponašaju prema herojima. U S.A.D.-u Američki predsjednici, bez obzira bili demokrati ili republikanci, iskreno odaju počast ratnim veteranima govoreći da njima imaju zahvaliti za sve blagodati koje uživaju u slobodi.

{youtube}7Ob_dqPcOj0|500|400|0{/youtube}

Ova kukuriku politička kasta (SDP na čelu sa drugom Zokijem) heroje naprosto ne podnosi, a zašto?

Možda zbog svih onih vrlina koje heroji posjeduju, a kojih je lišena ta kukuriku politička kasta. Ta bešćudna politička kasta se skriva, kao prirodne kukavice, iza institucija ne shvaćajući jadni da su upravo suosjećajnost, čast, herojstvo, sloboda i vjera nepobjedive vrline. I dokle je metaforzirala ta mržnja prema braniteljima govori sramotni čin kada su poslali na branitelje u kolicima naoružane do zuba interventu policiju kao da se radi o teroristima – otvori link:

http://www.vecernji.hr/hrvatska/pred-saborom-prosvjeduju-djelatnici-riz-a-imunoloskog-i-branitelji-iz-savske-1007802

Bijeda i jad ove nesposbne kukuriku koalicije pokazuje se u svoj svojoj jezivoj stvarnosti. Umjesto da dijalogom rješavaju goruće probleme oni, poput iskonskih tirana, probleme rješavaju silom. Narodu zabranjuju referendum, poslodavce ubijaju poreznom presijom- haračem, sindikate ponižavaju despotskim ukidanjem kolektivnog ugovora i zakona o radu, blokiranima oduzimaju povrat poreza, ljude doslovce bacaju u ralje pohlepnih bankara a mlade tjeraju iz Hrvatske kako bi oni i njihove obitelji i njihovi ratno profiterski tajkuni uživali u „plodovima svoga rada”.

Onaj mudri profesor u mirovi mi povjerljivo kaže: ONI SU SRAMOTA LJUDSKOG RODA!

Pomislih, ej pa gdje ova zemlja ide kada heroji moraju moliti da ih primi jedan obični politički uhljeb.

Idem dalje te upitah drugog heroja u kolicima: „Je li su Vam dragi moji prijatelji dali makar vode?” Branitelj me u čudu upita: „Tko?” Pa iz Sabora, odgovorih. A branitelj ciničnim glasom uzvrati: „Je… je… i zvali su nas na ručak…” I tužno dometne: „Šalim se.”

I tako ja produžih dalje te se zaustavih kraj zgrade Sabora RH, koji raskošno sjaji kao da se nalazi na nekom drugom kraju svijeta – u Hollywoodu – daleko od poniženih branitelja, 320.000 blokiranih, 300.000 nezaposlenih i da već ne nabrajam dalje. I ugledah mladog kurpuletnog gospodina od nekih tridesetak godina kako stoji kraj Sabora i „važno” priča na mobitel. Mislim u sebi za njega ne postoji stvarnost. Te ga iskreno upitah: „A je li vi radite u Saboru?” On kratko odreže: „Da!” E ja ne izdržih: „Pa je li ste braniteljima dali makar vode da popiju?” A on nehajno uzvrati: „ Nemam pojma!” I što ću dragi moji ljudi, ne izdržih: „A znaš li ti da ne bi tu stajao u tom elegantnom odijelu i „radio” u Saboru RH da nije bilo onih branitelja u kolicima?!” Lik samo slegne ramenima i nastavi dalje pričati na mobitel.

I sada vi, dragi moji ljudi, zaključite sami, je li ti politički uhljebi služe uopće svojoj svrsi – narodu. I zar nije to vražji apsurd, da te besprizorne sjene zaražene virusom bešćudnosti, bahatosti, kukavličuka odlučuju ne samo o sudbini heroja, već i svih ljudi dobre volje.

Ovo je pjesma besmrtnih teksaških slavuja u čast svih heroja ovog svijeta, poput Hrvatskih branitelja. Oni raznorazni politički paraziti i kukavne uhljebe mogu samo sanjati da ih život proglasi herojima.

Waylon Jennings Johnny Cash Heroes

{youtube}44UIw0IiM7c|500|400|0{/youtube}