AM Sambol

Ana Marija Sambol mlada je umjetnica trogirskih korijena koja je još kao dijete pokazivala sklonost umjetničkom izričaju, modi i estetici te je imala sreće, budući da je upisom na Tekstilno – tehnološki fakultet u Zagrebu (smjer dizajn tekstila) njena umjetnička žica mogla doći u potpunosti do izražaja. Diplomirala je 2011. g. te je održala nekoliko zapaženih izložbi.

Projdi vilo naslov je izložbe koja se održava u Muzeju grada Trogira, inspirirane gradom Trogirom kojega ona toliko voli, mediteranskim podnebljem, prirodom, morem, kamenom i suncem. Ana Marija stvara svoje umjetničke kreacije od prirodnih tkanina, ukrašenih vezom, oslikanih… Stvara modne dodatke u formi originalnih ženskih torbica, dodataka ženskoj odjeći protkanih duhom Mediterana i „mirisima” prirode. Sve kod nje odiše originalnošću, odiše životom, odiše smjelošću svojstvenom mladim ljudima. Izložba je složena s puno duha, poštujući tradiciju, ali na suvremeni način. Dizajnerica tekstila neupitno je kreativno zanimanje koje daje široki raspon umjetničkog izričaja. Okušala se ona tako i u novim oblicima dajući im svoj osobni pečat u slikovito osmišljenim detaljima, vješto utkanim u odjevne predmete, torbice te modne dodatke.

Fani Celio Cega

Otvaranje izložbe je u utorak, 2. lipnja 2015. u 20 sati u atriju Muzeja grada Trogira. Izložba će biti otvorena do 14. lipnja 2015.

Leave a Reply