Skip to content

Premijera igrokaza Vrijeme za Veroniku

DSC 4491 1

Kazališna družina Maksimirci premijerno će u subotu 30. svibnja s početkom u 13 sati izvesti igrokaz „Vrijeme za Veroniku”. Taj je igrokaz nastavak prethodnoga „Ne družite se s njom”, praizvedenoga 2013. godine. Likovi potonjeg igrokaza bili su osnovnoškolci i na pozornici su odigrali dio svoje svakidašnjice – uzroke i posljedice aktualnoga vršnjačkoga nasilja.

Likove igrokaza „Vrijeme za Veroniku” upoznajemo kao iznimno uspješne poslovne ljude – ali i usamljene. Neki su i u problemima kao posljedicom loših međuljudskih odnosa pa svi oni u svojim rasporedima imaju „vrijeme za Veroniku”. A Veronika, odrasla bez odgovarajuće roditeljske skrbi, postala je poznata i iznimno tražena psihijatrica. Jedna skupna seansa – nakon niza pojedinačnih, ponovo će im otkriti i otvoriti prostor za ljubav i prijateljstvo.

Sudjeluju: Dora Nevidal (Ines), Paula Flegar (Jelena, Ly), Anamarija Radotović (Antonija), Ivana Mihajlović (Suzana), Krunoslav Trninić (Marko), Antun Simeonov (Borna), Jana Šafar (Veronika), Lucija Balaić (Mirela, Bakica Bara), Laura Bačić (Bakica Mia, Zoa), Karlo Žerjav (Julijen) i Erik Regvat (Kris).

Inače, Kazališna družina Maksimirci Centra za kulturu i informacije Maksimir okuplja maksimirske osnovnoškolce i učenike nižih razreda srednjih škola. Kroz stvaralaštvo svojih članova, voditeljice i suradnika promišljalI su o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti stanovnika Maksimira i kvarta, pa je tako 2012. ova Kazališna družina odigrala „Maksimirski vremeplov”, dok je 2013. izvedena premijera igrokaza „Ne družite se s njom”.

Igrokazom „Vrijeme za Veroniku” završavaju svoju prvu trilogiju autorskih igrokaza o odrastanju – u Maksimiru, Zagrebu i započinju drugu – o pozivu, struci, obrazovanju.

See also  59. Ljetne priredbe: Dječja predstava Mala zelena gusjenica