Predavanje Antonije Čačić – Peru, zemlja kontrasta

peru 1

U sklopu programa abc umjetnost HDLU Rijeka započinje sa širenjem svojih aktivnosti provodeći i organizirajući niz akcija u vidu promoviranja udruge i umjetnika koji kroz nju djeluju

U 2015. predviđamo edukativne akcije poput: kreativnih radionica, susrete s umjetnicima, stručna vodstva kroz naše izložbe, prezentacije, predavanja i slično. Kroz radionice istraživati ćemo različita područja: komunikacija, doživljaj sebe, multikultura, ekologija….

Prvo događanje biti će predavanje Antonije Čačić pod nazivom Peru, zemlja kontrasta a odnositi će se na iskustva i zapažanja koje je umjetnica stekla za vrijeme njezinog stručnog putovanja u Peru gdje je sudjelovala u radionicama sa indijanskim stanovništvom, potomcima Inka u Andama. Predavanje je održano i na Međužupanijskom stručnom vijeću nastavnika stručnih predmeta likovnih umjetnosti u Srednjoj školi za primijenjenu umjetnost u Zagrebu.

Stoga Vas pozivamo da nam se pridružite u subotu, 30. svibnja 2015., u 11, 30 sati u Galeriji Juraj Klović, Rijeka Verdijeva 19b u Rijeci!

U sklopu predavanja moći će te pogledati njezine radove inspirirane Peruom Ulaz slobodan!

peru 2

Antonia Čačić rođena 1976. u Zadru. Završila je studij slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. E. Kokota, 2002. U Ljubljani, na Akademiji za likovnu umjetnost i oblikovanje, u klasi prof. G. Gnamuša, 2006. završava poslijediplomski studij slikarstva. Izlagala je na mnogobrojnim samostalnim i kolektivnim izložbama u domovini i inozemstvu. Bavila se pedagoškim radom (Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku; Studij Tanay, Zagreb; Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, itd.). Članica je HDLU-a Zagreb i HDLU-a Rijeka.