Manifestacija BUJE open ART

plakat

Kroz šetnju starogradskom jezgrom otvarajući izložbe svakih pola sata na drugoj lokaciji

plakatU organizaciji POU-Buje i Gradske galerije Orsola, odigrale su se 4 javne prezentacije, predstavljanja likovnih radova:

-19 sati u zvoniku na Trgu Sv. Servula, otvorena izložba dječjih likovnih radova, sudionika 21. Proljetnog natječaja s temama „Buje stari grad-grad koji stari”, „Servul-dječak koji je postao svecem” te „Selfie”. Projekt i radove su predstavile i komentirale Ana Pelko i Maja Livada (POU Buje).

-19.30, u crkvi sv. Martina na starom groblju predstavljeni su predmeti grupe autora primijenjene umjetnosti/dizajna rađeni tehnologijom vitraža (Udruga Vetro magico).

-20.00 u novom prostoru „Kula sv. Martina”, postavljena je i otvorena prva izložba. Predstavljen je fotografski ciklus „Groblja”. Autor je Slađan Dragojević, umjetnički fotograf iz Buja. Predgovor u katalogu je napisala dr. sc. Nataša Šegota Lah a izložbu je predstavio Eugen Borkovsky.

-20.30, u Gradskoj galeriji Orsola Buje otvorena je samostalna izložba Saše Dejanovića „PISMA ISTRI / PISMA IZ ISTRE II.” Eugen Borkovsky je napisao predgovor za katalog i otvorio izložbu.

Uz brojnu publiku, druženje je nastavljeno dugo u noć…

foto-galerija

Foto: Maja Livada

Pogledajte linkove!

Slađan Dragojević: GROBLJA / CIMITERI

Saša Dejanović: PISMA IZ ISTRE II.

Dejanovic Sasa OTV 08

Dejanovic Sasa OTV 07