Skip to content

Zatvaranje 36 MOUNTAINS festivala – Elephant and the Moon

greta

U subotu, 23.05. dođite na zatvaranje 36 Mountains Festivala!

U Greti se družimo od 17 sati kada će umjetnici koji su izlagali na festivalu oslikavati unikatne majice, koje će biti na prodaju.

Od 20 sati vas zabavlja Petar Vranić:

Petar Vranić je svoje glazbeno iskustvo počeo prikupljati u raznim zagrebačkim bendovima, a krajem 2011. odvažio se samostalno stati pred svjetla pozornice te publici predstavio ‘tugaljive rokenrol pjesme na granici između amerikane i mamurnog kajanja, Balkan via Nashville’. Nakon brojnih koncerata u regiji i izvan nje, kao i na cijenjenim festivalima poput Terranea i Inmusica, snima svoj prvi album naslovljen “If there ain’t no room in Heaven”.

Pjesme Elephant and the Moona žive u zadimljenim podrumskim barovima, gdje stari klavijaturist hrapavim glasom pjeva jazz posljednjim gostima koji još nisu utopili sve svoje brige. Sjede u borama muškarca koji sjedi u dineru kraj autoceste usred ničega i razmišlja gdje još može pobjeći od sebe. Tuguju zajedno sa ženom koja ne može zaspati jer ju bude isprekidani otkucaji slomljenog srca. Ljenčare u nervoznim drhtajima klinca koji sjedi na haubi tatinog starog auta s rukom naoko nehajno ovijenom oko djevojčinih ramena, dok se natječu tko će od njih prvi vidjeti zvijezdu padalicu u toploj ljetnoj noći.

See also  Grafike Zlatka Kesera na kišobranima i majicama