Skip to content

Art kolonija Paradiso – prvi ovogodišnji saziv

Sudjeluje devetero likovnih umjetnika slike i skulpture: Sebastian Schulz i Ricchardo Ferrara iz Njemačke, Alin Neacsu iz Rumunjske, Nina Iris Bešlić, Mak Melcher, Janko Popović, Duje Medić, Petar Šalić i Duško Šibl iz Hrvatske

Duško Šibl pred svojom novom slikom

foto-galerija

Likovna kolonija Paradiso bilježi ove godine šesnaest ljeta uspješne organizatorske i izložbene djelatnosti apostrofirajući važnost umjetničkog djelovanja u predstavljanju i promociji vlastite zemlje. Art kolonija Paradiso pažljivo je i promišljeno osmišljen i umjetnički angažiran projekt koji podrazumijeva razmjenu radnih i egzistencijalnih iskustava domaćih i stranih likovnih umjetnika povezujući tako i paralelno predstavljajući hrvatsku i inozemnu recentnu likovnu produkciju s ciljem da interakcijom raznorodnih likovnih izričaja umjetničkoj sceni pridruži jednu širu dimenziju – uključujući refleksije o iskustvima suvremene likovne umjetnosti hrvatskih, europskih i svjetskih, do sad gotovo tristo umjetnika, a ukazujući i na druge bitne segmente, poput njezine prezentacije kao neizostavnog dijela turističke ponude vlastite zemlje. Pa iako internacionalno orijentiran, ovaj umjetnički projekt obilježen je mjestom svog događanja, otokom i gradom Rabom, genius lociem koji svojim povijesno-arhitektonskim lokacijama, umjetničkim artefaktima i geo-kulturnom pozicijom markira suvremeni kulturni kontekst i ovakvim umjetničkim događajem kakav je Likovna kolonija Paradiso. I ove godine djelujući kroz tri likovna saziva predstavlja tridesetero umjetnika iz Hrvatske i Europe.

A na prvom ovogodišnjem sazivu, ukupno 43., koji će se održati od 22. do 28. svibnja, stvarati će devetero likovnih umjetnika: Sebastian Schulz i Ricchardo Ferrara iz Njemačke Alin Neacsu iz Rumunjske i Nina Iris Bešlić, Mak Melcher, Janko Popović, Duje Medić, Petar Šalić i Duško Šibl iz Hrvatske.

Pozivamo vas da nam se pridruže i da poprate ovaj zanimljiv i vrijedan likovni događaj koji će završiti izložbom radova nastalih na prvom ovogodišnjem sazivu, u srijedu, 27.5. u 20:00sati, u galeriji Makek-Paradiso, Gradska loža, Rab.

See also  Održana likovna kolonija u Karlovcu - Prijatelji u gostima 2017.