Skip to content

Vrijeme je za krčku biciklističku avanturu

unnamed77

Grad Krk / 22. – 24. 05. 2015.

Svi rekretivci i rekreativke, ljubitelji biciklizma i vremena provedenog u prirodi, pozivaju se da postanu dijelom međunarodnog tima istomišljenika u zajedničkom otkrivanju krajobraznih ljepota okolice grada Krka

Naime, Turistička zajednica Grada Krka i Grad Krk, zajedno sa suradnicima Valamar Rivierom, Hotelima Krka, Veclom, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Krk, Hrvatskim autoklubom i ekipom iz Brdsko-biciklističkog kluba otok Krk, između 22. i 24. svibnja 2015. godine, organiziraju tradicionalnu trodnevnu biciklističku avanturu, čime se, nakon pješačkog pohoda Putevima zlatnih kapi krčkog blaga i međunarodne akcije čiščenja krčkog podmorja Scuba fest, zatvara krug rekreativcima namijenjenih događanja, predstavljenih geslom Volim proljeće u Krku.

Avantura tako počinje u petak, 22. svibnja, okupljanjem u predvorju Hotela Valamar Koralj iz kojeg će put naselja Kornić krenuti prva od četiri predviđene biciklističke ture. Svi sudionici ove rekretaivne biciklijade kojom se planira prijeći staza dugačka 25 km, imati će prilike tijekom kratkog odmora razgledati jedinstveni postav Zavičajne etnografske zbirke Kornić, malenu, ali bogatu, riznicu brojnih tradicijskih predmeta, pritom degustirajući krčki sir i domaću rakiju. Nastavak puta, zasigurno će donijeti uživanje u ljepotama drevnih krčkih maslinika, dok će se po povratku u Krk, u Valamar Koralju, prirediti zabavan program, kao stvoren za razmjenu prvih domojva vezanih uz vrijeme provedeno u prirodi.
Sljedećeg dana, u subotu, 23. svibnja, avantura se nastavlja dvama biciklističkim turama – sportskom i rekreativnom – koje će u rano poslijepodne startati s Krčke rive. Za one nešto izdržljivije i iskusnije predviđena je staza dužine 45 km, dok će se ostali voziti trasom dugačkom 25 km. Obje ture obići će grad Krk te nastaviti u smjeru Lakmartina i naselja Vrh, dok su okrijepe organizirane u ugodnom ambijentu agroturizma Dvori sv. Jurja, ali i Kući Krčkog pršuta, utočištu delicije koja je nedavno potvrđena prvim hrvatskim proizvodom čiji je naziv registriran i zaštićen na zajedničkom europskom tržištu. Po povratku na Krčku rivu za sve protagoniste dviju biciklijada biti će organiziran prigodan zabavno-glazbeni program. Posljednji dan, nedjelja, 24. svibnja, rezerviran je za relaksaciju, opuštajuću biciklističku turu, dužine 25 km, koja će iz Hotela Valamar Koralj, sudionike povesti u vožnju slikovitim polutokom Prniba uglavnom prekrivenim gustom borovom šumom i prošaranom brojnim stazama koje su osim za bicikliranje idealne i za ugodno pješačko rekreiranje. No, uz lijepu prirodu, posjetitelje ovog polutoka očekuju i zanimljivi povijesni lokaliteti poput ruševina pitoreskne srednjovijekovne sakralne arhitekture.

See also  'Nisam uvrijeđena jer slušam tko govori, a ne što govori'

Promotivni trodnevni paket ovog biciklističkog eventa iznosi 200,00 kn, a u njega je uključeno: vođenje, pratnja, logistička podrška i okrijepa za vrijeme bicikliranja, hrana i piće na Bike Partyima, osiguranje sudionika biciklijade od nezgoda, Bike koktel u hotelima Valamar Koralj i Dražica po promotivnoj cijeni, besplatno korištenje wellnessa (relax zone i sauna) u Hotelu Valamar Koralj u vremenu od 22. do 24. svibnja, rani check-in i kasni check-out za goste koji koriste uslugu smještaja u hotelima Valamar Koralj i Dražica te kampovima Krk i Ježevac te sudjelovanje u nagradnoj igri čiji nagradni fond osiguravaju hoteli Valamar Koralj i Dražica te Kamp Krk.

Kotizacija za subotnju biciklijadu iznosi 30,00 kn u što je uključeno: vođenje, pratnja, logistička podrška te hrana i piće za vrijeme bicikliranja, hrana i piće na Bike Partyju te osiguranje sudionika biciklijade od nezgoda.

Djeca do 16 godina u pratnji roditelja ne plaćaju kotizaciju.

Prijave i informacije za trodnevni paket ostvaruju se mailom na hospitality.desk@valamar.com, hotel.koralj@riviera.hr (Valamar Riviera) ili info@hotelikrk.hr (Hoteli Krk). Prijave i informacije za subotnju biciklijadu ostvaruju se u krčkom Turističko informativnom centru, odnosno mailom na tz-krk@hi.t-com.hr ili telefon na 051 220 226.

Za rezervaciju smještaja javite se mailom na hospitality.desk@valamar.com ili hotel.koralj@riviera.hr (Valamar Riviera), odnosno na info@hotelikrk.hr (Hoteli Krk).

Svi sudionici u programu sudjeluju na vlastitu odgovornost, a tijekom bicikliranja obavezno je nošenje kacige za glavu. Na dijelu koji se vozi po prometnicama potrebno je strogo pridržavanje prometnih pravila!

Program:

22. svibnja, petak / Hotel Valamar Koralj

15.00
Okupljanje i prijava biciklista ispred hotela

16.00
Start rekreativne biciklističke ture (25 km) u smjeru Kornića
Obilazak Zavičajne etnografske zbirke Kornić, degustacija domaćeg sira i rakije

19.00
Bike Party u hotelu uz hranu i piće za sudionike

23. svibnja, subora / Krčka riva

12.00
Okupljanje i prijava biciklista

13.00
Start rekreativne (25 km) i sportske (45 km) biciklističke ture
Organizirane okrijepe u Kući krčkog pršuta i agroturizmu Dvori sv. Jurja

18.30
Bike Party na rivi uz hranu i piće za sudionike

See also  Potvrda Neovisne kontrole kvalitete (IQR) - Pelješkom mostu pozitivno mišljenje i 85% sredstava iz EU

24. svibnja, nedjelja / Hotel Valamar Koralj

10.00
Relax biciklistička tura (25 km), okupljanje ispred hotela

13.00
Povratak u hotel