Skip to content

Likovna kolonija “Štrkijada u Popovači”

U subotu, 16. svibnja 2015. godine, u prostoru Pastoralnog centra Župe sv. A. Gonzaga, održana je druga po redu likovna kolonija „Štrkijada u Popovači” u organizaciji Popovačke udruge likovnih stvaralaca „MOSLAVAČKI ŠTRK”

0000000099Na poziv popovačkih umjetnika odazvalo se 50-ak slikara i kipara iz mnogih mjesta Hrvatske: Zagreba, Križevaca, Siska, Slavonskog Broda, Brezničkog Huma, Velike Gorice, Zaprešića, Nove Gradiške, Sv. Martina na Muri, Sirača, Daruvara, Čazme i Novske.

foto-galerija

Otvarajući ovogodišnju likovnu koloniju dobrodošlicu slikarima u ime svih članova PULS-a „MOSLAVAČKI ŠTRK” poželjela je predsjednica Marija Pukec Žigić, a župnik Mato Draganović srdačno je pozdravio umjetnike s željom da se ugodno osjećaju u prostoru Župe Popovača.

Likovne umjetnike za vrijeme njihovog rada posjetio je gradonačelnik Josip Mišković i predstavnici TZ Popovače Zdenko Cvetko i Ivana Marušić.

U inspirativnom popovačkom okruženju umjetnici su svoje impresije izražavali raznim likovnim tehnikama: suhim pastelom, akvarelom, akrilikom, uljem na platnu i skulpturama u drvetu.

Cjelodnevno likovno druženje završilo je izložbom nastalih radova i svečanim ručkom svih sudionika likovne kolonije na kojem su podijeljene umjetnicima zahvalnice.

Umjetnička djela nastala na koloniji i ove godine Udruga jednim djelom poklanja gradu Popovači za kulturno-turističke potrebe, Župi Popovača, sponzorima koji značajnije potpomažu rad Udruge, humanitarnim organizacijama, a djelom koristi za vlastite potrebe (izložbe i promocije).

See also  Program 40. zimske likovne kolonije - Zilik 2013.