Skip to content

The Praise Choir i Komorni zbor “Ivan Filipović”

U sklopu turneje po Ukrajini i Hrvatskoj, zbor kršćanskoga sveučilišta iz Lubbocka (Teksas, SAD), The Praise Choir, u ponedjeljak 18. svibnja s početkom u 20:00 sati održat će koncert u Crkvi sv. Blaža, Prilaz Gjure Deželića 64

Komorni zbor Ivan Filipovic

Riječ je o zajedničkom koncertu američkog zbora i Komornog zbora „Ivan Filipović”. Na programu će biti djela: A. Brucknera, P. Česnokova, P. Lutkina, B. Rogersa, J. Ruttera, R. Shawa i dr. Ulaz je slobodan.

Misija kršćanskoga univerziteta iz Lubbocka, osnovale su ga Kristove crkve 1957. godine, sastoji se od obrazovanja studenata i prenošenja vrijednosti za školarinu i za život. Kroz svoje dodiplomske i poslijediplomske programe univerzitet pred studente stavlja izazove kritičkog razmišljanja, odličnosti u svojim disciplinama i nasljedovanja Krista. Zborske snimke (CD izdanja) moći će se kupiti nakon koncerta, a sav prihod donirat će se lokalnim sirotištima. Dirigent zbora je dr. Philip Camp.

Komorni zbor “Ivan Filipović” osnovan je 1998. godine i jedan je od najuspješnijih zborova u Republici Hrvatskoj što je potvrdio tijekom proteklih 17 godina djelovanja osvajajući brojne nagrade na natjecanjima u Hrvatskoj i svijetu: Grand Prix na 14. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova (Verona 2003.), Zlatna medalja na 3. zborskoj olimpijadi (Bremen, 2004.), Zlatna medalja na 4. svjetskim zborskim igrama (Xiamen, 2006.), Grand Prix na Međunarodnom zborskom natjecanju Musica Sacra a Roma (Rim, 2007), Nagrada Hrvatskog društva glazbenih umjetnika – Diploma Milka Trnina za 2008. godinu i dr.

Uz nastupe na natjecanjima Komorni zbor “Ivan Filipović” održao je mnogo koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu (Bugarska, Italija, Kina, Mađarska, Njemačka, Turska…) te ostvario i dvije vrlo uspješne turneje (Izrael, Tajvan). U svojoj bogatoj koncertnoj djelatnosti Zbor posebno ističe izvedbe oratorijskih skladbi – J. S. Bach Magnificat i Božićni oratorij, A. Bruckner Te Deum, D. Buxtehude Membra Jesu nostri, A. Campra Requiem, M.-A. Charpentier In Nativitatem Domini canticum i Te Deum, J. Gilles Requiem, G. F. Händel Dettingen Te Deum, J. Haydn Stvaranje svijeta, W. A. Mozart Misa u c-molu i Requiem, A. Vivaldi Gloria.

See also  Ljetna turneja Oratorijskog zbora crkve sv. Marka u Zagrebu

Dirigent, osnivač i umjetnički voditelj zbora je Goran Jerković.

više o zboru: www.kzif.hr
www.lcu.edu