Performans autora Borisa Kadina ” Dedal 2.0″ premijerno u Teatru &TD

Dedal 1 1

Dedal 1 1

Za vaše dobro, pažljivo pročitajte do kraja

Novi performans autora Borisa Kadina „Dedal 2.0″ premijerno će se izvesti u utorak, 19. svibnja u Polukružnoj dvorani Teatra &TD u 20 sati. Ulaz isključivo s pozivnicom.
Izvedbe: 20. i 21. svibnja / Polukružna &TD / 20 sati

Čovjek čiju priču želite čuti, čovjek koji želi govoriti istinu, kojeg nije strah od letenja, uvijek ima plan b, zna da je cilj daleko i kako doći do njega. On je Dedal 2.0.

Rad se bavi pitanjima slobode, slobodnih ljudi, interneta, sustava koji na ljude ispaljuje situacije, a ne metke, društvom kontrole/spektakla/otpada, te gomilom “slučajnosti” vezanih za državu. Na granici je teatra i performansa, realnog i fiktivnog vremena, realnog prostora i prostora fikcije koji povremeno koristi komunikaciju s publikom.

Dedal je neustrašivi junak, borac na fronti za slobodu, čovjek koji je pronašao svjetlo na dnu mračnog www.tunela. Zna razbiti šifrirane kodove, razumije opasnost kulture otpada. On je atipičan biciklist koji prosvjeduje ispred Ekvadorske ambasade u Londonu, zaziva ime Juliana Assangea te biva deportiran u Hrvatsku. No hoće li tamo i stići? Njegova lukavština i potraga za novom avanturom tu ne prestaje: on ulazi u kazališni prostor i prvi put u povijesti svemira, zajedno ćemo s njim iz tog prostora izaći kao potpuno slobodni ljudi.

Dedal 2.0 proizašao je iz natječaja LAB-a &TD 2014. odnosno laboratorija Teatra &TD koji jednom godišnje usvaja mlade umjetnike kako bi istraživali, griješili, propitkivali i afirmirali svoj rad. LAB&TD jedan je od rijetkih stalno otvorenih natječaja u području izvedbenih umjetnosti za mlade umjetnike.

Autor, dramaturgija, režija, video: Boris Kadin
Izvođač: Davor Kovač
Glazba: Obi 001 Kenobi, Obi 002 Kenobi, Obi 003 Kenobi, mr. Bavchevicz, Padre Kadin
Fotograf: Damir Žižić
Dizajn: Dario & Hrvoje
Produkcija: Sveučilište u Zagrebu, Studentski centar, Kultura promjene, Teatar &TD

Dedal knew that you cannot go around the system, you have to go through it.

Dedal 1 2