Protiv Imigracijskog programa EU, protiv uvođenja poreza na nekretnine

Donosimo izvješće s današnje konferencije za medije koju je u Osijeku održao predsjednik Hrvatske stranke prava Daniel Srb. Na istoj je bilo riječi o Imigracijskom programu EU i najavi ministra Grčića o uvođenju poreza na nekretnine

post1“Imigracijski program koji donese Europska komisija Republika Hrvatska će prihvatiti, bez pogovora” rekao je Daniel Srb predsjednik HSP-a na današnjoj konferenciji za medije u Osijeku.

Po odluci Europske komisije svaka zemlja članica EU dobiti će kvotu izbjeglica, koje je potrebno primiti, po kriterijima broja stanovnika i gospodarskog stanja u pojedinoj zemlji.Bitno za naglasiti je da je Hrvatska politika potpuno zatečena i nespremna na jednu takvu odluku. Ne zna se, ne mogu se dogovoriti, tko je nadležan za ovaj problem, MUP ili Ministarstvo vanjskih poslova.

U medijima se piše o različitim centrima za smještaj izbjeglica. Tih centara za azilante nema, niti će ih se graditi jer po ovom programu radi se o integraciji u društvo.

Hrvatska stranka prava upozorava i naglašava – nastavio je Srb :

Prvo: “Nije Hrvatska vodila nikakvu politiku ostvarivanja vlastitih interesa u sjevernoj Africi ili na bliskom istoku koje su dovele do sukoba i ratova, ali Hrvatska snosi posljedice zbog toga što su neke velike sile ili veće utjecajnije Europske zemlje imale interesa uplitati se u taj prostor i voditi vlastitu politiku, ali Hrvatska plaća račun toga i te politike. Onaj tko je napravio probleme neka ih i plati. Zbog toga mi u HSP-u prosvjedujemo.”

Drugo: ” EU će donijeti program koji će za Hrvatsku biti obvezujući. Hrvatska će dobiti nalog koji će morati izvršiti.

NA SVE TO JE HSP UPOZORAVAO PRIJE NEGO JE HRVATSKA UŠLA U EUROPSKU UNIJU. Upozoravali smo daće EU diktirati i donositi odluke što Hrvatska mora činiti, i da na takve odluke nećemo imati nikakvog utjecaja. Sviđalo se to nama ili ne”

“Tragično je, što pokazuje ovaj slučaj, da ćemo imati obveze zbog igara koje su vodili drugi, zbog politike koju su vodili drugi, a hrvatski radnici i sirotinja će sve to plaćati i to je jedan od razloga zbog čega je HSP bio protiv ulaska u EU – a upravo se to sada događa” – rekao je Srb.

Tražimo da se ta politika i Migracijski program odbije i ne prihvati, kao što to najavljuju V. Britanija i Mađarska. Izražavamo bojazan da će Hrvatska samo istaknuti vlastitu situaciju ali da neće imati hrabrosti usprotiviti se donošenju izbjegličkih kvota – koje će Hrvatska o svome trošku morati zbrinuti.

HSP se protivi programu i nametanju obveza Hrvatskoj u sklopu tog programa – zaključio je Srb.

Predsjednik HSP-a upozorio je i na izjave potpredsjednika Vlade RH Grčića o namjerama uvođenja poreza na nekretnine. To će se predstaviti kao jedan od uvjeta i zahtjeva EU što samo još jedan od nameta na osiromašeni hrvatski narod . To je još jedan oblik nametanja poreza hrvatskim građanima i to onima koji su štedjeli u nekretninama.

HSP se kao stranka protivila i protivi se uvođenju poreza na imovinu. Sada se porez na nekretnine predstavlja kao EU zahtjev za dobivanje pozitivnog mišljenja i odgodu “sankcija” Hrvatskoj, što je samo još jedan alibi za nesposobnost hrvatske politike – zaključio je Srb.