Zagrebačka filharmonija gostuje u sklopu 21. Sarajevskih večeri muzike

Zagrebačka filharmonija gostuje u sklopu 21. Sarajevskih večeri muzike

alena baeva 04

U srijedu, 13.svibnja u Narodnom pozorištu u Sarajevu, Zagrebačka filharmonija održat će koncert pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića. Uz njih će nastupiti i virtuozica na Stradivarijusovoj violini, izuzetna ruska glazbenica Alena Baeva.

Popularni SVEM – Festival Sarajevske večeri muzike etablirao se kao jedan od najznačajnijih glazbenih događanja o čemu svjedoči i njegovo ovogodišnje, 21. izdanje koje iz godine u godinu kulturni život grada Sarajeva obogaćuje nizom kvalitetnih koncerata klasične glazbe na atraktivnim gradskim lokacijama, dovodeći vrhunske umjetnike i izvođače iz cijelog svijeta.

Zagrebačka filharmonija otvorit će Festival skladbom domaćeg skladatelja- šibenskog kompozitora i dirigenta Krešimira Baranovića. Majstorstvo orkestracije kao i snažno korištenje elemenata narodne glazbe po kojem je Baranović karakterističan, osobito je čujno u Kolu iz njegova baleta Licitarsko srce koje će Zagrebački filharmoničari izvesti u Sarajevu. Alena Baeva svoje će majstorsko umijeće pokazati u izvedbi Brahmsovog koncerta za violinu koje u Sarajevu nije izvođeno 15 godina. Na programu koncerta je i kompozicija Slike s izložbe Musorgskog i Ravela koja, iako standardni dio klasičnog repertoara, također nije izvođena od davne 1988.g.

Ni zagrebačka publika neće ostati uskraćena za ovaj odličan glazbeni program jer će isti koncert po povratku orkestra iz Sarajeva biti izveden i u Zagrebu u petak, 15. 5 u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Kao pretposljednji koncert aktualne sezone našeg najvećeg orkestra, prigoda je to za iskoristiti i uživati u kvalitetnim programima iz “glazbene tvornice” vrhunskih glazbenika Zagrebačke filharmonije.