Skip to content

Mary J. Blige otvara ovogodišnji Life Ball

U austrijskom će se glavnom gradu 16. svibnja održati 23. izdanje Life Balla, najvećeg europskog humanitarnog eventa za pomoć osobama oboljelim od HIV-a

lifeballCilj organizatora ove manifestacije, koja je prvi put održana 1993. godine, prikupljanje je novčanih sredstava koja djelomično odlaze u ruke domaćim udrugama oboljelih od HIV-a, a djelomično internacionalnim organizacijama koje pomažu najpogođenijim područjima svijeta.

Life Ball ujedno ima i prosvjetiteljsku ulogu. Naime, svake godine preko 500 nacionalnih i međunarodnih medijskih predstavnika izvještava o ovom iznimnom događanju. Ovakvu pozornost Life Ball postiže prije svega svojim veselim nastupom kojim slavi život – opušten, maštovit, bujan, bez starosnih barijera, socijalnih i spolnih razlika.

Od samog su se početka i mnoge poznate ličnosti kao što su Sharon Stone, Sir Elton John, Catherine Deneuve, Liza Minnelli, Heidi Klum, Naomi Campbell, Randy Crawford, Kelis, Dita von Teese, Earth Wind i Fire, Kool & The Gang, No Angels ili Simon Webbe aktivno podržavale ovu manifestaciju.

Ceremonija otvorenja se od 2000. godine održava ispred bečke gradske vijećnice, gdje se svake godine okupi više od 45.000 posjetitelja, a nastavak večeri u prostorijama vijećnice rezerviran je za 4.000 odabranih posjetitelja.

Otvorenje ovogodišnjeg bala najavit će u ime humanitarne organizacije amfAR poznata američka pjevačica Mary J. Blige koja će u okviru spektakularnog otvorenja ujedno nastupiti i s glazbenom točkom.

Posebno zanimljiv je i plakat za ovogodišnji bal na kojem se nalazi prošlogodišnja pobjednica natjecanja za Pjesmu Eurovizije, Austrijanka Conchita Wurst, u ulozi Klimtove muze Adele Bloch Bauer.