Započeo Karlovac Dance Festival

Već peta godina kontinuiranog poticanja suvremene plesne scene u Karlovcu, sa stalnom zagrebačkom poveznicom…

KDF1Od prošle sezone Kalovac Dance Festival – festival suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti, raspoređen je kroz četiri godišnja doba prirodno potičući životni ciklus, time dočaravajući ples kao izvor života i stvaranja. Zagreb kao ishodište smjernica i trendova, okrenut europskim i svjetskim utjecajima, svakako je dobar poticaj suradnje umjetnika i prenošenja pozitivnih praksi. Stoga je upravo Karlovac Dance Festival ogledalo kulturno-umjetničke ponude sadržaja koji može konkurirati i pozicionirati grad kao platformu prepoznatljivog i traženog sadržaja s ciljem kontinuiranog dolaska i širenja publika.

Molimo Vas da posebnu pažnju posvetite vrlo važnoj temi: Plesna radionica IMRC u suradnji s KDF & Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije
Radionica IMRC-a (Integrirani kolektiv za istraživanje pokreta) namijenjena je za rehabilitatore, asistente, edukatore, kao i plesače i izvođače te sve zainteresirane za pokret i ples, bez obzira na plesačko iskustvo. Radionica se sastoji od vođenih vježbi osvještavanja tijela, plesne improvizacije i rada na mašti kao pokretaču tjelesne transformacije.

Sadržaj proljetnog izdanja KDF 005

Četvrtak 07.05.2015. 20h │ Gradsko kazalište Zorin dom
Plesna predstava:
”POKRET-AČ” │ Studio za suvremeni ples i HIPP/TSP │Koreografija: Aleksandra Janeva Imfeld
Kritički parkour , moderator: Iva Nerina Sibila

Petak 08.05.2015. 20h │ Info point Free Dance
Video projekcije & TV prikazivanje: ”eks10”
Autorice: Jelena Mihelčić i Nives Sertić
Produkcija: ekscena (Eksperimentalna slobodna scena)

09.- 10.05.2015. │Sportska dvorana O.Š.Dubovac
Integrirani kolektiv za istraživanje pokreta (IMRC): Predstavljanje projekta INKLUZIVNA SCENA
Plesna radionica IMRC-a, Izvedba i Razgovori
Voditeljica: Iva Nerina Sibila
09.05. subota 17-19h (radionica IMRCa)
10.05. nedjelja 15-17h (radionica IMRCa)
10.05. nedjelja 18h prezentacija/Izvedba & razgovor
Promocija Časopisa za plesnu umjetnost Kretanja 22, INKLUZIVNA SCENA

Više o programima:

Plesna predstava: “POKRET-AČ”:
Riječ je o suvremenoj plesnoj predstavi s kojom 7 plesnih umjetnika ulazi u svojevrsni svijet vlastite intimne ispovjesti . Kroz predstavu propituju pojmove originalnosti,kopiranja i vlasništva nad idejama.U izvedbi Pokret-ači iniciraju akcije koje se ne ponavljaju na iste načine, koriste kopiranje i mutaciju za stvaranje novih koreografkih originala. Individualne karakteristike svakog od pokretača-plesača u ovoj su koreografiji autorice Aleksandre Janeve Imfeld doprinos su kvaliteti zajedničkog promišljanja i stvaranja .

{youtube}qTp3RdxoZDI|500|400|0{/youtube}

Video projekcije & prikazivanje: ”eks10”
Autorice: Jelena Mihelčić i Nives Sertić
Video projekcija: ”eks10: Kritički”
eks10 ”TV Prikazivanje #2” : Mila Čuljak, Maja Marjančić, Barbara Matijević, Zrinka Šimičić Mihanović, Sanja Tropp Frühwald, Zrinka Užbinec i Petra Zanki
Produkcija: ekscena (Eksperimentalna slobodna scena)
Projekt ”eks10”, autorica Jelene Mihelčić i Nives Sertić, realiziran je u periodu od 2011. do 2013. u povodu obilježavanja 10 godina ekscene. Projekt eks10 čini 15 dokumentarističkih videoradova koji bilježe i nastoje komunicirati poetike različitih autorica, koreografkinja, plesačica koje su ili radile ili još uvijek rade u koordinacijskom timu ekscene ili je platforma ekscene bila značajna u određenoj fazi njihovog umjetničkog razvoja.

Plesna radionica IMRC u suradnji s KDF & Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije

Radionica IMRC-a (Integrirani kolektiv za istraživanje pokreta) namijenjena je za rehabilitatore, asistente, edukatore, kao i plesače i izvođače te sve zainteresirane za pokret i ples, bez obzira na plesačko iskustvo. Radionica se sastoji od vođenih vježbi osvještavanja tijela, plesne improvizacije i rada na mašti kao pokretaču tjelesne transformacije. Pozivamo plesače, izvođače i sve zaljubljenike u pokret, one sa i one bez teškoća u kretanju i tjelesnog invaliditeta da nam se pridruže u plesu koji je prilagođen i namijenjen svim tijelima.
Programi IMRCa održat će se u Sportskoj dvorani O.Š.Dubovac
Radionice su besplatne. Prijave na: info@freedance.hr

Kritički parkour portala Plesnascena.hr i Karlovac Dance Festival
Moderator: Jelena Mihelčić

Kritički parkour serija je susreta plesnih umjetnika, publike i plesnih kritičara. Format susreta razvija se iz odabrane teme, tako Kritički parkour može poprimiti oblik moderirane diskusije, razgovora s umjetnicima, radionica kao pripreme za gledanje određene predstave, sesija instant-kritike ili on-line formata. Teme izlaze iz odnosa plesna umjetnost – kritika – publika.
Kritički parkour projekt je portala Plesnascena.hr, a ova edicija ostvarena je u suradnji s festivalom KDF.
Sudionici: gosti umjetnici programa Karlovac Dance Festival i Iva Nerina Sibila

KDF 005 ||Proljetno izdanje
Festival suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti

http://kdf.freedance.hr/en info@freedance.hr

Partneri: Integrirani kolektiv za istraživanje pokreta (IMRC),
Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije, Zorin dom, Paviljon Katzler, ekscena, Plesnascena hr.

KDF005 se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Grada Karlovca, Županije Karlovačke , Turističke zajednice grada Karlovca i uz donacijsku potporu Karlovačke pivovare temeljem provedenog natječaja “Zajedno za bolji Karlovac i Karlovačku županiju”.