Skip to content

Izložba umjetničkih slika i umjetničkog nakita Adina i Mie Hebib

Galerija “Vjekoslav Karas”, Lj. Šestića 3, Karlovac
Otvorenje: srijeda, 13. svibnja 2015. u 19.00 sati

10433263U sklopu međunarodne kulturne suradnje Gradski muzej Karlovac ugostit će umjetnike Adina i Miu Hebib. Radi se o ocu i kćeri, umjetnicima koji posjeduju reference iz najboljih svjetskih galerija . Adin Hebib rođen je 1955. godine u Mostaru. Prošle je godine proslavio 30 godina umjetničkog rada. Školovao se u Mostaru, Beogradu gdje je završio likovnu akademiju i Parizu gdje je specijalizirao ekspresionističko slikarstvo. Adin izrađuje grafike, slike, scenografije, murale, plakate i ilustracije. Za svoj dosadašnji rad dobio je jedanaest europskih nagrada. Priredio je više od 40 samostalnih izložbi širom svijeta. Njegovi se radovi nalaze u svjetskim zbirkama a mnogi njegovi murali krase prijestolnice širom svijeta.

Mia Hebib rođena je Sarajevu a odrasla u Hrvatskoj. Srednju školu primijenjenih umjetnosti završila je u Zagrebu. Godine 2001. diplomirala je na Savannah College of Art and Design, smjer dizajn metala i nakita. Nakon diplomskog seli u New York gdje otvara umjetnički atelje „Oblik Atellier”. Njezini radovi oplemenjuju modne kreacije Liz Claiborne, Henri Bandel, Tory Burch i BCBG Generations studija. Mia je bila gost-umjetnik u programima mnogih galerija i modnih kuća širom svijeta.

Adin i Mia Hebib u Karlovcu će predstaviti svoje recentne radove. Predgovor izložbi napisala je voditeljica Galerije „Vjekoslav Karas”, akademska slikarica, Aleksandra Goreta. Izložba ostaje otvorena do 3. lipnja 2015. godine i može se razgledati svakim radnim danom od 8–16 sati, srijedom i petkom od 8-16 te od 17-19 sati i subotom i nedjeljom od 10–12 sati.