Cijeli Beč u znaku Eurovizije

ORF Bildagentur Zolles KG Christian Hofer

 ORF Bildagentur Zolles KG Christian Hofer

60. izdanje natjecanja za Pjesmu Eurovizije ove će se godine kao što je svima već dobro poznato održati u glavnom austrijskom gradu, Beču. Bečani su u brendiranje najvećeg zabavnog showa na svijetu uložili velike napore pa je tako prije nekoliko dana i mjesto odvijanja natjecanja, bečka Stadthalle, osvanulo u novom ruhu. Na fasadu dvorane F postavljen je naime ogromni 50 metar dugački i 6 metara široki osvijetljeni transparent.

 ORF

Pored uobičajenih ESC-plakata koji su izvješeni po cijelom gradu Bečom prometuje i „eurovizijski” tramvaj, a i dvije su lokomotive austrijskih željeznica te jedan zrakoplov Austrian Airlinesa ukrašeni eurovizijskim bojama. I austrijska se pošta izdavanjem posebne poštanske marke uključila u „eurovizijsko ludilo”. Riječ je seriji od 350.000 poštanskih marki s nominalnom vrijednošću od 80 centi na kojima se nalazi logo ovogodišnjeg natjecanja.

Osim toga se na trgu ispred bečke gradske vijećnice (Rathaus), gdje će tijekom održavanja natjecanja biti podignuto i takozvano „Eurovizijsko selo”, nalazi i toranj sa satom koji odbrojava vrijeme do prve polufinalne eurovizijske večeri.

 ORF Milenko Badzic