Skip to content

Cijeli Beč u znaku Eurovizije

 ORF Bildagentur Zolles KG Christian Hofer

60. izdanje natjecanja za Pjesmu Eurovizije ove će se godine kao što je svima već dobro poznato održati u glavnom austrijskom gradu, Beču. Bečani su u brendiranje najvećeg zabavnog showa na svijetu uložili velike napore pa je tako prije nekoliko dana i mjesto odvijanja natjecanja, bečka Stadthalle, osvanulo u novom ruhu. Na fasadu dvorane F postavljen je naime ogromni 50 metar dugački i 6 metara široki osvijetljeni transparent.

 ORF

Pored uobičajenih ESC-plakata koji su izvješeni po cijelom gradu Bečom prometuje i „eurovizijski” tramvaj, a i dvije su lokomotive austrijskih željeznica te jedan zrakoplov Austrian Airlinesa ukrašeni eurovizijskim bojama. I austrijska se pošta izdavanjem posebne poštanske marke uključila u „eurovizijsko ludilo”. Riječ je seriji od 350.000 poštanskih marki s nominalnom vrijednošću od 80 centi na kojima se nalazi logo ovogodišnjeg natjecanja.

Osim toga se na trgu ispred bečke gradske vijećnice (Rathaus), gdje će tijekom održavanja natjecanja biti podignuto i takozvano „Eurovizijsko selo”, nalazi i toranj sa satom koji odbrojava vrijeme do prve polufinalne eurovizijske večeri.

 ORF Milenko Badzic