Skip to content

Proglašenjem pobjednika završio 2. Dubrovnik FestiWine

festiWINE 6 4

Plavac mali Pomet 2012 vinarije Crvik pobjednik je Dubrovnik FestiWinea! Objavljeno je to na završnoj večeri festivala koja je održana u restoranu East West na Banjama. Crvikov Pomet zalužilo je zlato s 89,20 bodova, a nagradu mu je uručio g. Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije. Proglašeni su svi dobitnici nagrada.

Od bijelih vina najbolje je ocijenjen Grk Cebalo 2013, proizvođača Branimira Cebala koji je također zaslužio zlato s 88,80 bodova.

festiWINE 6 10

Na ocjenjivanje je pristiglo trideset i osam uzoraka, od kojih sedam bijelih, dva ružičasta i dvadeset devet crnih vina, koje je ocjenjivao petnaestočlani međunarodni žiri na čelu s Bojanom Kobalom, predsjednikom ocjenjivačkog žirija. Članovi ocjenjivačkog žirija bili su Anna Aga, Grčka (enolog), Chris Alblas, Nizozemska (ocjenjivač, novinar), Paul Robert Blom, Nizozemska (ocjenjivač), Franjo Francem, Hrvatska (enolog, ocjenjivač, dopredsjednik sommelier kluba), Andrea Gabbrielli, Italija (novinar), Darrel Joseph, SAD (ocjenjivač, novinar), Siniša Lasan, Hrvatska (prvak Hrvatske u sommelierstvu), Angela Muir, Velika Britanija (ocjenjivač), Aleksandar Noršić, Hrvatska (sommelier), Tihomir Prusina, BIH (enolog), Jožek Rozman, Slovenija (novinar), Željko Suhadolnik, Hrvatska (ocjenjivač, novinar), Lars Torstenson, Švedska (ocjenjjivač, novinar) i Peng Wu, Narodna Republika Kina (uvoznik vina i voditelj škole vina).

festiWINE 6 12

U odnosu na prošlu godinu, vina su bolje ocijenjena, te je generalni komentar ocjenjivača kako se napredovalo pogotovo s plavcem malim.

Dodijeljeno je šesnaest zlatnih medalja, od toga dvanaest crnih i četiri bijela, dvanaest srebrnih medalja, od toga tri bijela vina, dva ružičasta vina i sedam crnih vina, te devet bronci, sva za crna vina.

150425 rezultati press FINALNI-1

150425 rezultati press FINALNI-2