Skip to content

Predstavljen program 52. Šimićevih susreta 2015.

simicevi-susreti-2015-web

Organizacijski odbor 52. Šimićevih susreta 2015. godine pripremio je zanimljiv i kvalitetan program za ovu godinu. Sve to detaljno je predstavljeno danas na konferenciji za medije održanoj u dvorani za sastanke općine Grude. O programu i njegovoj koncepciji te načinima njegovog kreiranja govorili su Ljubo Grizelj, načelnik općine Grude, predsjednik Organizacijskog odbora, Stjepan Glavaš, podpredsjednik MH Ogranak Grude, inače redovitog suorganizatora Šimićevih susreta i Srećko Mikulić, član Odbora.

simicevi-susreti-2015-web2

Načelnik Grizelj, pored predstavljanja rada Organizacijskog odbora naglasio je da je ovogodišnji pokrovitelj 52. Šimićevih susreta kao i prošle godine predsjednik Sabora Republike Hrvatske. Sam Odbor koji ima Počasni i Operativni dio sastavljen je od članova koji predstavljaju sam vrh znanstvenih, kulturnih, društvenih i drugih institucija, kako u Bosni i Hercegovini tako i šire. Između ostalih tu su predstavnici Sveučilišta u Mostaru, Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne, županije Zapadnohercegovačke, predstavnici škola, predstavnika katoličke crkve, muzejskih djelatnika, Sabora Republike Hrvatske, Matice Hrvatske Zagreb, Društvo hrvatskih književnika Zagreb i drugi.

simicevi susreti PLAKAT

Načelnik Ljubo Grizelj zahvalio se svim članovima Odbora na vrijednom radu. Napomenuo je da prvi put imamo i izravan Internet prijenos koji će prenositi prvi.tv iz Mostara.

Profesor Glavaš govorio je detaljno o samom programu i mjestima na kojima će biti upriličen, koja su ujedno i mjesta života i rada Antuna Branka Šimića. Naglasio je i nastojanje Odbora za raznovrsnošću programa, te stalnom nastojanju Organizacijskog odbora predstaviti se u više mjesta programom.

OPĆINA GRUDE
MATICA HRVATSKA OGRANAK GRUDE
ORGANIZACIJSKI ODBOR 52. ŠIMIĆEVIH SUSRETA 2015.
Grude, 24. travnja 2015.
www.simicevisusreti.info

simicevi-susreti-2015-web3