Skip to content

Eurovizijsko selo na trgu ispred bečkog Rathausa

 WienTourismus18. – 23. svibnja

Svi obožavatelji natjecanja za Pjesmu Eurovizije koji nemaju prilike nabaviti karte za ovogodišnje 60. izdanje u austrijskom glavnom gradu ipak imaju razloga za veselje. Na trgu ispred Bečke gradske vijećnice (Rathaus) će naime od 18. do 23. svibnja biti postavljeno takozvano „Eurovizijsko selo”. Osebujan program ove popratne eurovizijske manifestacije obuhvaća modnu reviju na kojoj će sudjelovati renomirani modni dizajneri iz zemalja koje ove godine sudjeluju na Euroviziji, live nastupe sudionika ovogodišnjeg i prijašnjih natjecatelja te javno gledanje finalnog showa 23. svibnja.

Službeno otvorenje Eurovizijskog sela održat će se već večer prije, kada će 200 metara dugačkim crvenim tepihom ispred gradske vijećnice prošetati svih 40 izvođača sa svojim delegacijama. Izvođače i njihovu pratnju dočekat će gradonačelnik Grada Beča dr. Michael Häupl, a svi će zaljubljenici u Euroviziju tijekom dva sata koja su predviđena za dolazak izvođača imati prilike izbliza vidjeti svoje favorite.

„Eurovizijsko je selo u svim dosadašnjim gradovima domaćinima bilo posebna tema, a ja vam mogu zajamčiti da će ovo Bečko biti do sada najveće”, kazao je izvršni producent natjecanja za Pjesmu Eurovizije Edgar Böhm.

Pored zabavnog dijela programa svih će 40 zemalja koje ove godine sudjeluju u natjecanju pod motom „Hello Vienna. Welcome Europe!” imati mogućnost predstaviti i svoju turističku, gospodarsku te kulturnu ponudu.