Skip to content

Dječja književnost i Bookart workshop u CeKaTeu

make-a-book-600x437U sklopu 8. Festivala dječje knjige pozivamo vas na susret u sklopu kojeg govorimo o dječjoj književnosti na filmu. Tako će nas gost utorak, 21. travnja u 11 sati biti Silvije Petranović, redatelj filma Šegrt Hlapić. Predstavljamo film koji je rušio sve rekorde gledanosti. Gosti će nam reći kako se književno djelo „pretvara” u film ali i prepričati niz neočekivanih i „čudnovatih zgoda” sa snimanja Hlapića – kako je film nastajao od prve ideje do zadnje klape.

Više o 8.Festivalu dječje knjige možete pronaći ovdje.

Uz sve male čitatelje koji će sve što ih zanima o književnosti saznati na ovom Festivalu, CeKaTe ima program i za nešto stariju populaciji pa poziva sve zainteresirane na radionicu izrade knjiga koja u Centru počinje 27. travnja. Likovna radionica stvaranja umjetničkih knjiga, Bookart workshop, traje tri mjeseca, a u sklopu radionice obradit će se teorija i povijest umjetničkih knjiga, značaj i razvoj unutar suvremene umjetnosti. Polaznici, (knjigo)radioničari bit će vođeni u stvaranju vlastitih knjiga tematski i individualno.

U sklopu programa prvi je mjesec rezerviran za upoznavanje s formom teorijski i praktično; osim predavanja polaznici će naučiti nekoliko knjižnih formi uz predkorake stvaranja knjiga – alati, papiri, trikovi, linkovi i trendovi.

Brave Adventures Maydi films web 800-600x254Drugi mjesec: tematsko stvaranje vlastitih knjiga; izmijenjena knjiga, kreativno pisanje, materijali u knjizi, knjiga kao objekt…

Tijekom posljednjeg trećeg mjeseca izrađivat će se završna knjiga koja će pokušati iskomunicirati individualnu trenutnu opsesiju svakog radioničara.

Autorica i voditeljica radionice je Irena Frantal. Završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu te specijalizirala Umjetnost knjige na University of the Arts u Londonu, UK 2010. (MA Book Arts). Sudjelovala na brojnim grupnim izložbama u svijetu; prva samostalna izložba i otvoreni atelje u veljači 2014. u Galeriji Miroslav Kraljević, sudjeluje na sajmovima umjetničkih knjiga u Velikoj Britaniji.

Cijena radionice je 300 kuna mjesečno.

See also  Lipanjski međunarodni likovni događaj - Art kolonija Paradiso