Skip to content

Street Food Festival Zagreb

Slika1

Na novouređenom Europskom trgu 25 i 26. 4.2015. održat će se četvrto izdanje Street Food Festivala powered by Billa, najpopularnijeg uličnog festivala hrane koji ovog puta svim posjetiteljima donosi neodoljiva jela s roštilja i osvježavajuće salate te vrhunsku ponudu domaćih piva i vina

Marinirana krilca, sočna vratina, egzotične kofte, odresci i janjeći šiš dog samo su mali dio gastronomskih delicija koje će se u subotu i nedjelju, 25. i 26. travnja, naći na jelovniku četvrtog po redu Street Food Festivala powered by Billa koji se ove godine održava u samom središtu Zagreba – na prekrasnom Europskom trgu. Dvije tone mesa, preko tone povrća i neprocjenjive arome najfinijih začina bit će dovoljno da se svi željni ukusne hrane i dobre zabave pridruže ovoj manifestaciji koja je već postala tradicionalan proljetni gastro događaj koji se ne propušta.

Tema ovogodišnjeg Street Food Festivala je grill odnosno specijaliteti s roštilja koji će zasigurno primamiti brojne ljubitelje ovog dobro poznatog načina pripreme hrane da uživaju u bogatoj ponudi raznovrsnih jela. Kako su svake godine želje posjetitelja sve veće tako su i organizatori željeli gostima pružiti nezaboravan gastronomski doživljaj, pa ove godine festival surađuje s brojnim vrhunskim i nagrađivanim brandovima koji znatno pridonose kvaliteti festivala; glavni partner festivala je trgovački lanac Billa, dok je za vrhunsko meso i ovaj put zaslužna Mesna industrija braće Pivac. Ljubitelji vrhunskog vina i piva doći će na svoje uz bogatu ponudu vina Iločkih podruma i piva Pivnice Medvedgrad, a najveći pivopije moći će uživati i uzeti stanku u pop up pivnici u čijoj ponudi će se naći čak četiri vrste piva. Svakako treba istaknuti da se za povrće pobrinulo najbolje Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u Hrvatskoj, Eko Sever, sa svojim ekološki uzgojenim proizvodima, a da će uz pivo i vino gosti moći uživati i u vodama Kala i Kalnička te ukusnim i osvježavajućim napitcima Cedevita i Cocta. Za završni kulinarski opus pobrinuli su se začini Kotany sa širokom paletom svojih odličnih proizvoda.

Lokacija Europskog trga idealna je za ovaj tip događanja pa će tako, zbog otvorenog prostora, više ljudi imati jednostavan pristup festivalu, a ulaznice se ove godine ne naplaćuju nego se jela naplaćuju zasebno, uz vrlo pristupačne cijene od 30 kuna za jednu porciju do 60 kuna za porciju za dvije osobe. Radno vrijeme festivala bit će od 12 do 19 sati, a u subotu navečer u pripremi je i koncert uživo koji će potrajati do 22 sata i obogatiti ovu jedinstvenu gastro priču.

Do festivala je ostalo manje od 3 tjedna, pripreme su u tijeku, a posjetitelji mogu očekivati puno fine hrane, dobre atmosfere i nezaboravan provod.

Organizatori napominju da se u slučaju lošeg vremena, Stree Food Festival odgađa za praznični vikend 2. i 3. svibnja 2015.