Uskrsni koncert zbora Čarobna frula i Komornog zbora “Ivan Filipović”

KZIF foto

Zbor Čarobna frula i Komorni zbor “Ivan Filipović” pozivaju sve ljubitelje zborskog pjevanja na Uskrsni koncert koji će se održati u nedjelju 19. travnja s početkom u 19 sati, u Crkvi Sv. Katarine

KZIF   foto

Hrvatsko glazbeno društvo Čarobna frula neprofitna je udruga koja pomaže nadarenoj djeci i mladima u razvitku njihovih umjetničkih sposobnosti. Osnovao ju je prof. Marijan Milić 1992. godine u Zagrebu. U okrilju Društva djeluju dječji zbor Vrapčići, zbor Čarobna frula, te vokalnoinstrumentalni sastav Čarobna frula. U dvadeset godina rada članovi su održali 426 koncerata, 120 nastupa u radijskim i televizijskim emisijama, a 21 put gostovali su i u inozemstvu. Zborovi Čarobne frule bili su dosad u Italiji, Vatikanu, Belgiji, Austriji, Poljskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Španjolskoj, Francuskoj, Turskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Južnoj Koreji i Kini.

Komorni zbor “Ivan Filipović” osnovan je 1998. godine i jedan je od najuspješnijih zborova u Republici Hrvatskoj što je potvrdio tijekom proteklih 16 godina djelovanja osvajajući brojne nagrade na natjecanjima u Hrvatskoj i svijetu: Grand Prix na 14. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova (Verona 2003.), Zlatna medalja na 3. zborskoj olimpijadi (Bremen, 2004.), Zlatna medalja na 4. svjetskim zborskim igrama (Xiamen, 2006.), Grand Prix na Međunarodnom zborskom natjecanju Musica Sacra a Roma (Rim, 2007), Nagrada Hrvatskog društva glazbenih umjetnika – Diploma Milka Trnina za 2008. godinu i dr.

Uz nastupe na natjecanjima Komorni zbor “Ivan Filipović” održao je mnogo koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu (Bugarska, Italija, Kina, Mađarska, Njemačka, Turska…) te ostvario i dvije vrlo uspješne turneje (Izrael, Tajvan). U svojoj bogatoj koncertnoj djelatnosti Zbor posebno ističe izvedbe oratorijskih skladbi – J. S. Bach Magnificat i Božićni oratorij, A. Bruckner Te Deum, D. Buxtehude Membra Jesu nostri, A. Campra Requiem, M.-A. Charpentier In Nativitatem Domini canticum i Te Deum, J. Gilles Requiem, G. F. Händel Dettingen Te Deum, J. Haydn Stvaranje svijeta, W. A. Mozart Misa u c-molu i Requiem, A. Vivaldi Gloria.

Dirigent, osnivač i umjetnički voditelj Zbora je Goran Jerković.

Ulaz na koncert je slobodan.