Povijesno-plesni spektakl u Cineplexxu

7BOL-extra- IVAN THE TERRIBLE 1 Damir Yusupov HD

U nedjelju, 19. travnja, ekskluzivno u Cineplexxu Centar Kaptol i Cineplexxu City Center one Split, hrvatska publika će moći uživati u velikom finalu 2014./2015. sezone Boljšoj teatra uz balet Ivan Grozni. Blistavi spektakl spletki i umorstava, čiju koreografiju potpisuje Jurij Grigorovič biti će prikazan u vrhunskom HD prijenosu.

7BOL-extra- IVAN THE TERRIBLE 2 Damir Yusupov HD

Oslanjajući se na glazbu koju je Prokofjev skladao za Ejzenštejnov film Ivan Grozni 1944. godine, ovo je djelo istinski prikaz stila Boljšoja. Grigorovič moćno i fascinantno prikazuje kontroverznu vladavinu ruskog cara te portretira događaje iz 16-stoljetne Rusije u zapanjujućim scenama. Njegova je koreografija puna energije, snage i divljih skokova, ali i također ispunjena velikom gracioznošću i krhkošću u ženskim ulogama. Osjetljivi klasični, kao i snažni karakterni plesni stilovi se sljubljuju u kreiranju ovog epskog, bogatog bojama prikaza feudalne Rusije.

{youtube}549f2zyoWXQ|500|400|0{/youtube}

Kratki sadržaj:
Nakon krunidbe, mladi car Ivan IV., mora između 13 kćeri krupnog plemstva odabrati jednu za suprugu i caricu. Bira Anastasiu i njih dvoje se na kraju ludo zaljubljuju. Kad se plemstvo uroti protiv njega i otruju mu voljenu ženu, car Ivan se nađe okružen neprijateljima. Pod pritiskom mračnih misli i prikaza, polako tone u ludilo.

7BOL-extra- IVAN THE TERRIBLE 3 Damir Yusupov HD

7BOL-official web- IVAN THE TERRIBLEDamir Yusupov ZOOM

Odgovori