U Gradskoj loži u Zadru predstavljena je knjiga u izdanju „Večernjeg lista”
„GRIJESI” MARIJANE DOKOZE

mdU Gradskoj loži u Zadru, u četvrtak 9. travnja 2015. godine predstavljena je knjiga Marijane Dokoze „Grijesi”. Riječ je o potresnoj i autentičnoj priči o traumatičnom djetinjstvu junakinje nazvane Ana Radman, obilježenom smrću majke i sestre, nasiljem oca koji psihički i fizički uništavao svoju obitelj. Bježeći od oca, Ana poslije pogibije zaručnika u Domovinskom ratu, dolazi u Njemačku gdje se udaje i dobiva dvoje djece. Kad se činilo kako je sve napokon gotovo, jedan susret godinama kasnije otkrit će tajne koje je pokušala zakopati u prošlosti i one u koje se uplela kad je došla u Njemačku. Priča je pisana prema istinitoj ispovijesti žene koja danas živi u blizini Frankfurta.

„Grijehe” Marijane Dokoza, pred prepunim gledalištem u Gradskoj loži Narodnog muzeja u Zadru predstavili su književnik Tomislav Marijan Bilosnić i Petar Grubišić u ime izdavača „Večernjeg lista” iz Zagreba.

2 TM Bilosnić Marijana Dokoza i Petar  Grubišić

Roman Marijane Dokoze, književnice i urednice hrvatsko-njemačkog mjesečnika Fenix Grijesi je priča o traumatičnom djetinjstvu Ane Radman obilježenom smrću majke, i najmlađe sestre, nasilnim ocem koji psihički i fizički uništavao svoje četvero djece.

Ana je iz jednog malog mjesta u Dalmaciji, kad njen zaručnik pogiba u Domovinskom ratu, od oca bježi u Njemačku, udaje se za Nijemca, ima dvoje djece.

Kad se činilo da je sve napokon gotovo, jedan susret godinama kasnije otkrit će tajne koje je pokušala zakopati u prošlosti i one u koje se uplela kad je došla u Njemačku. Priča je pisana prema istinitoj ispovijesti žene koja danas živi u blizini Frankfurta.

Marijana Dokoza je do sad napisala tri romana i dvije zbirke poezije. Roman Grijesi izašao je u nakladi Večernjeg lista i bio je nominiran za nagradu Kiklop.

4 Prepuna Gradska loža

Marijana Dokoza rođena je (1978.) u Galovcu pokraj Zadra. Književnica i novinarka. Pisala je u Narodnom listu, Zadarskom listu, Zadarskom regionalu, Areni, Gloriji Danas radi kao novinarka Večrrnjeg lista i urednica je hrvatsko-njemačkog mjesečnika Fenix Magazin. Živi i radi u Mainzu, u Njemačkoj

Leave a Reply