Skip to content

Rinella Ivanković izlaže u Gradskoj galeriji Labin

rinella ivankovic 2

Gradska galerija Labin
Samostalna izložba ARTEM NATURA (Umjetnost prirode)
Autorica: Rinella Ivanković

Izložbu u Gradskoj galeriji Labin otvoriti će Nena Brkić, diplomirana restauratorica i kiparica, u četvrtak, 09. travnja 2015. godine u 19 i 30 sati.

Rinella Ivanković rođena je 1979. u Zagrebu. Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, smjer slikarstvo, upisuje i zagrebačku Akademiju likovnih umjetnosti gdje 2007. diplomira u kiparskoj klasi prof. S. Gračana.

Do sada je imala dvanaest samostalnih i veći broj skupnih izložbi. Povremeno radi kao profesor likovne kulture te vodi likovne radionice za djecu. Sudjelovala je na brojnim likovnim radionicama i kolonijama. Članica je HDLU-a, LIKUM-a i ULSZ-a. Živi i radi u Zagrebu.

„Rinella likovno razrađuje uzajamnost čovjeka i prirode, nerazdjeljivi kontekst u kojemu obitavaju brojna simbolična značenja.

Orijentira se na supremaciju i govor boje u čijoj oblasti formira radnju kojom bivamo uvedeni u domenu promišljanja gdje ipak uviđamo da oblast prirode ne dozvoljava prevlast već unizam postojanja.

Uprizoruje brojna lica prirode, njihovu slojevitost, gdje doživljavamo upravo ona područja koje se ne mogu kazivati i vršiti deskripcijom. Umjetnica u otklonu od opisa objektivnih dijelova stvarnosti – odstranjuje prvi, vidljivi sloj, uvodeći nas ispod površina svjesnog poimanja viđenoga.

Tako je pejzaž rastvoren od koprene površnog i poznatog – do samih eteričnih podznaka života prirode. Prikrivena znamenja postaju uprizorena i prikazana emocionalnom polju promatrača. Shvaćamo da promatramo reprezentativni podsloj poznatog koji direktno na doživljajno utječe supremacijom boja.” Nena Brkić ((…) iz predgovora katalogu izložbe)

Izložbu u Gradskoj galeriji Labin posjetite do 30. travnja 2015. godine.

rinella ivankovic 1