Zagreb – 4. festival slastica Slatki gušti

Od 08. do 16. travnja, najljepši zagrebački park Zrinjevac postat će novi dom najpoznatijih zagrebačkih slastičarnica

slatki gusti

U prvim danima festivala, bendovi Ljetno kino i The Frajle pobrinut će se za plesnu atmosferu, a bit će napravljena i torta teška 650 kg. Slatka šetnica okupit će najbolje izlagače pa svi posjetioci moći uživati u raznovrsnoj ponudi slastičarnice Vincek, Amelie, Cukeraj, Le kolač, Torte i to, Manaske, Aida, Sora i Lokum. Cyber funk caffe i Jaffa su tu da sve prisutne osvježe svojim prirodnim sokovima i smoothie napitcima, a za ljubitelje vrhunskih vina dolaze vinarije Dornberg, Vinolicious, Sora i Kupilek te voćne i čokoladne rakije Al Kaprone.

Pripremljen je šaroliki program

U srijedu, 08. travnja otvara se festival. Tom prigodom, ispred zrinjevčakog paviljona, razbit će se sladoled pinjata napunjena poklonima za posjetitelje. Također, organiziran je i “Tortoboj” na kojem će se birati najbolja slastica festivala u sklopu humanitarne akcije. Navečer će građane na noge podići bend Ljetno kino.

U četvrtak, 09. travnja, na paviljonu Pepermint klub, Iskusni DJ Robert Mareković i band Johnny & his Rockin’ Tunes rasturiti će plesni podij te natjerati posjetitelje da zaplešeu uz poznatu školu swinga Back to swing i pripreme se za njihov Dolce Vita festival u Rovinju.

U petak, 10. travnja slijedi degustacija Podravkine torte teške 650 kg. Simbolične donacije namijenjene su za kupnju opreme za Ugostiteljsku školu u Zagrebu, a za atmosferu će se pobrinuti vesele The Frajle!

Slastičarnica Cakebox stiže sa daleke Korčule i sa sobom donosi korčulanske i južnoafričke slastice.

Cilj Slatkih gušta je razveseliti i zabaviti, ali i nešto naučiti sve koji ih posjete. Zato se u suradnji sa poznatim blogericama i slastičarima pripremaju i edukativne radionice na kojima će se za svakoga naći ponešto. (ugostitelj.hr/slatki-gusti)