Održan tradicionalni Korizmeni koncert Zagrebačke filharmonije u Katedrali

zg filharmonija - Korizmeni koncert u katedrali 2015 1

zg filharmonija - Korizmeni koncert u katedrali 2015 1

Zagrebačka filharmonija, 31.ožujka, održala tradicionalni Korizmeni koncert sa prigodnim sakralnim programom

foto-galerijafoto: Višnja Serdar

Na U prepunoj Katedrali Zagrebačka filharmonija izvela je Muku po Mateju slavnog J. S. Bacha pod vodstvom dirigenta Vladimira Kranjčevića uz čak 2 zbora (I.G. Kovačić i Djevojački zbor Zvjezdice) i devet, sve do jednog, istaknutih solističkih imena: sopranistica Martina Zadro, mezosopranistica Martina Gojčeta Silić, tenori Dejan Maksimilijan Vrbančič i Zrinko Šočo, basevi Giorgio Surian, Ozren Bilušić i Dalibor Hanzalek, Domen Marinčič na violi da gambi te Pavao Mašić na orguljama.

Ovom i izvedbom Muke po Mateju u prekrasnom prostoru zagrebačke Katedrale kao srcu svih korizmenih aktivnosti i mjestu okupljanja svih vjernika, Zagrebačka filharmonija najavila je najveći katolički blagdan i građanima Zagreba omogućila duboki duhovni doživljaj blagdana.

Ovaj koncert za Zagrebačku filharmoniju ima dodatni značaj jer ćemo se njime prisjetiti velikog šefa-dirigenta, ravnatelja i maestra Milana Horvata koji je preminuo u siječnju 2014.g., a svojim ugledom pronio je glas Zagrebačke filharmonije, grada Zagreba i Hrvatske širom svijeta.

zg filharmonija - Korizmeni koncert u katedrali 2015 12