Međunarodni festivalski hit “A Million Miles Away” na Kratkim slikama

A Million Miles Away 1

{youtube}zSb8QTnEyn8|500|400|0{/youtube}

kratkometražni film američke redateljice Jennifer Reeder A Million Miles Away, koji je predstavljen na više od 30 festivala diljem svijeta od Rotterdama, Obernhausena do Sundancea, bit će prikazan 02. travnja u 19:30 u MM Centru (Savska 25) na programu Kratkih slika. Uz A Million Miles Away na rasporedu je i film Buffalo Juggalos Scotta Cummingsa, kojega je Filmmaker Magazine proglasio jednim od 25 novih lica nezavisnog filma. Ulaz na program je besplatan.

A Million Miles Away 1Milijun malih drama i još jedno iscrpljivanje vječne američke filmske teme odrastanja tinejdžerica središnji su fokus ovog višestruko nagrađivanog filma. Srednjoškolska proba zbora zbog jedne SMS poruke pretvara se u dramu. Odnosi mlade i stare generacije sporogoreći se transformiraju, a zbunjenost, nerazumijevanje, tajni tinejdžerski jezik SMS-ova i šaputanja kulminiraju u živčanom slomu i kolektivnoj katarzi na heavy metal klasik Judas Priest. Iznova pronađeno samopouzdanje i još jedan novi početak metode su preživljavanja ne samo na Srednjem Zapadu. Film je na engleskom jeziku, bez hrvatskih podnaslova.

Uz A Million Miles Away na rasporedu je i film Buffalo Juggalos Scotta Cummingsa, kojega je Filmmaker Magazine proglasio jednim od 25 novih lica nezavisnog filma. Cummings se infiltrirao u jednu od najozloglašenijih američkih supkulturnih zajednica i kroz trideset jednominutnih statičnih kadrova zahvatio aktivnosti svakodnevnog dokoličarenja njenih protagonista, izazivajući u nama iznenađenje, smijeh, nevjericu, nelagodu pa čak i zgražanje.

{youtube}nBq5PC9JBY4|500|400|0{/youtube}