Skip to content

Vesna Kusin odlukom Milana Bandića došla na čelo Zagreba

Vesna Kusin odlukom Milana Bandića došla na čelo Zagreba

zamjenica gradonacelnika Vesna Kusin1U četvrtak 26. ožujka je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić povukao punomoć svojoj zamjenici Sandri Švaljek za obavljanje gradonačelničke dužnosti i tu punomoć dodijelio svojoj drugoj zamjenici Vesni Kusin. Takva informacija neslužbeno se doznaje iz Kluba liste Milana Bandića u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Bandić je odluku o dovođenju Vesne Kusin na čelo Zagreba potpisao u istražnom zatvoru u Remetincu, gdje se nalazi zbog sumnje u umješanost u višemilijunske korupcijske afere. Švaljek je ranije najavila kako će, u slučaju da joj Bandić uskrati punomoć, podnijeti ostavku na mjesto u Gradskoj upravi, te u Gradskoj skupštini aktivirati mandat i osnovati klub nezavisnih gradskih zastupnika.

Vesna Kusin je, podjsetimo, 2. lipnja 2013. u drugom krugu neposrednih izbora za gradonačelnika, kao zamjenica kandidata grupe birača Milana Bandića, izabrana za zamjenicu gradonačelnika Zagreba.

Životopis Vesne Kusin

Vesna Kusin rođena je 1951. godine u Zagrebu, gdje se i školovala. Diplomirala je 1975. povijest umjetnosti i komparativnu književnost na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Od 1978. do 2004. radila je u “Vjesniku” kao novinarka, urednica, komentatorica i kolumnistica. U 25 godina rada bavila se širokim područjem kulture, koje je obuhvaćalo sve vizualne umjetnosti, arhitekturu, urbanizam, kulturni krajolik, zaštitu čovjekove okoline, baštinu, kulturnu politiku, pa i religijske teme. Vesna Kusin je od 2004. do 2012. bila ravnateljica Javne ustanove Galerije Klovićevi dvori, a u istom je razdoblju i dalje bila kolumnistica “Vjesnika” do ukinuća tog dnevnog lista 2012.

Dobitnica je Vjesnikove novinarske nagrade “Zvonimir Kristl” (1984.), nagrade Hrvatskog novinarskog društva “Zlatno pero” (1991./92.) i “Marija Jurić Zagorka” (2003.) Odlikovana je Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za zasluge u kulturi (1996.) Objavila je knjigu “Mimara” 1987., a 2003. knjigu “Sumnja kao krepost”.

Nives Gajdobranski

foto: zagreb.hr

 

 

 

See also  IZBORI 2016. Glasovanje u BiH 10. i 11. rujna