Skip to content

Promocija knjige Svena Popovića: Nebo u kaljuži

Predstavljanje knjige Svena Popovića Nebo u kaljuži u SPUNK baru

nebo-u-kaljuzi 2Sudjeluju:
Sven Popović, autor
Andrija Škare, kritičar
Branko Čegec, urednik

Kao posebni gosti na promociji će nastupiti vokalno-instrumentalni sastav iz Zagreba koji ime dijeli s poznatim toplicama u jugozapadnoj Njemačkoj.

O KNJIZI: Elias i njegovi prijatelji opsjednuti su glazbom i pop-kulturom općenito. Dane provode jedni kod drugih u stanovima gdje preslušavaju “vinilke” i raspravljaju o rock&rollu, književnosti i djevojkama. Činjenica da preslušavaju vinil umjesto cd-a ukazuje na odmak od trenutačne situacije u svijetu muzike i od svijeta općenito. Oni nisu nostalgični za vremenima koja nisu doživjeli, štoviše, duboko preziru priče o zlatnim osamdesetima, no nisu ni posve kod kuće u 21. stoljeću. Nalaze se u nekoj vrsti limba, analogni momci u digitalnom svijetu, generacija u tranziciji. Dovoljno su pametni da ne sudjeluju, no previše rezignirani i prelijeni da bi nešto napravili.

Nebo u kaljuži priče su o mladim ljudima koji ne znaju što žele, no znaju što ne žele. One se bave ljubavlju, odrastanjem i suočavanjem s prvim većim odgovornostima. Dvadesetak priča čiji soundtrack čini glazba od Iggyja Popa, Clasha i Ramonesa, do Modest Mousea, Libertinesa i Strokesa. Dvadesetak priča koje neće promijeniti ničiji život osim života glavnoga lika.

SPUNK Bar, Hrvatske bratske zajednice b.b.
u srijedu, 1. travnja 2015. u 21 sat

 

 

 

See also  Miroslav Pelikan - OTOK / pročitajte priču!