Skip to content

Festival Aklapela tradicionalno na Mali Uskrs

Četvrti festival AKLAPELA 10. – 12.04. 2015.

aklapela 250414 svi

Mali Uskrs je ponovo u znaku izvorne klapske pjesme! Ovogodišnja AKLAPELA predstavlja sveukupno 10 klapa iz svih krajeva Hrvatske, te jednu klapu iz susjedne nam Bosne i Hercegovine, a prema izboru umjetničkog voditelja festivala, maestra Joška Ćalete.

U Dubrovniku ćemo tako u klapskom vikendu imati prilike čuti pet muških, te pet ženskih klapa koje su se proteklu godinu posebno istaknule svojim pjevanjem.

Aklapela njeguje isključivo a capella višeglasnu klapsku izvedbu autohtonih napjeva, upravo onih i onakvih kojima je UNESCO u prosincu 2012. godine dodijelio status zaštićene nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, a festival Aklapela ponosno nosi službeno pokroviteljstvo UNESCO-a.

aklapela 260414  zajednicka

Program 4. festivala AKLAPELA započinje u petak, 10.04. u 20:00 sati u Kneževu dvoru, a nastupi će klape: Kaleta (Zadar), Narenta (Mostar), Petrada (Zagreb), Ventula (Split) i FA Linđo (Dubrovnik)

U subotu, 11.04. u 20:00 sati u Kneževu dvoru zapjevat će Armorin (Zagreb), Braciera (Bol na Braču), Mriža (Split), Neverin (Kaštel Lukšić) i Subrenum (Župa dubrovačka).

Tradicionalni koncert, poklon Dubrovčanima i posjetiteljima Dubrovnik i ove je godine na rasporedu u nedjelju, 12.04. u 12:00 sati u Crkvi sv. Dominika na kojem će nastupiti sve klape sudionice četvrtog festivala Aklapela!

Festival Aklapela postao je omiljeni festival izvorne klapske pjesme Dubrovčana kao i posjetitelja Dubrovnika, a klape se rado odazivaju pozivu maestra Ćelete da budu dio ove autohtone glazbene priče. Produkciju festivala potpisuje agencija Dubrovnik PartneR.

aklapela dominikanci 270414 15

 

See also  Rockeri okupirali prva mjesta HR TOP 40