Skip to content

Kiša pada – proljetni koncert Čarobne frule u CKIM-u

Hrvatsko glazbeno društvo Čarobna frula, nastavljajući uspješnu suradnju s Centrom za kulturu i informacije Maksimir, priprema koncert hrvatskih narodnih pjesama koji će se u CKIM-u, Švarcova 18, održati u nedjelju 22. ožujka s početkom u 19 sati. Ulaz na koncert je slobodan

Vrapčići na pozornici2

Na koncertu Kiša pada pjevati će dječji zbor Vrapčići i zbor Čarobna frula, a kao gosti nastupit će i puhačka sekcija SO DO orkestra. Tema koncerta je proljeće, zeleno, procvat novog života, mladost – ne samo kao stanje prirode – već i duha, i kao takva, u punom suglasju s djelovanjem i ciljevima kako Čarobne frule, tako i SO DO orkestra.

Naime, obje udruge posvećene su radu s djecom i mladima, uvjerene da pomažući razvitak njihovih umjetničkih sposobnosti, njeguju u njima i nesebičnost, plemenitost i dobrotu.

Hrvatsko glazbeno društvo Čarobna frula neprofitna je udruga koja pomaže nadarenoj djeci i mladima u razvitku njihovih umjetničkih sposobnosti. Osnovao ju je Marijan Milić 1992. godine, a zbor danas zauzima 48. mjesto na svijetu u folklornoj kategoriji te je 263. na ukupnoj ranglisti Interkultura, organizatora najvećih svjetskih zborskih natjecanja.

Nadarenoj djeci i mladima pomaže i El Sistem program koji, iako se u Hrvatskoj provodi tek od prošle godine, u Venezueli postoji još od 1975. Sistem omogućuje svakom djetetu besplatnu glazbenu naobrazbu i korištenje instrumenta za vrijeme sudjelovanja u programu.

Vrapčići na probi4 4. svijeća 1