Skip to content

Izložba slika Koraljke Polaček: Slow & Easy

izlozba plakat finitoIzložba slika ‘Slow & Easy’, autorice Koraljke Polaček, akademska slikarice otvara se u subotu. 21.ožujka u 20 sati u prostoru udruge Kreativno sklonište u Malom Lošinju. Izložba se može pogledati do 1. travnja ove godine.

Koraljka Polaček rođena je u Zagrebu, gdje je diplomirala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti (1998.), u klasi profesora Eugena Kokota. Izlaže od 1994. godine, a dosad je priredila 30ak samostalnih te sudjelovala na više skupnih izložbi. Predavala je likovnu kulturu u Zagrebu od 1998. do 2007. godine, ilustrirala je nekoliko edukativnih slikovnica. Više godina slikala je i izlagala u obiteljskom atelieru u Baški na otoku Krku. Od 2007. godine živi u Cresu, bavi se slikarstvom i umjetničkim oslikavanjem creskog kamena. Članica je HDLU-a Zagreb.

Slike Slow&Easy tematski su grupirane uz dva osnovna motiva: rock glazbu te introspektivno sagledavanje sebe i odnosa između dvoje ljudi. Naziv izložbe, posuđen od istoimenog hita grupe Whitesnake, svojevrsna je maska koja poziva na otkrivanje stvarnog ritma i osobnog doživljaja slikarskih formi.

Izložba prikazuje novije radove iz razdoblja 2014.-2015. godine, kao i nekoliko slika iz ranijeg ciklusa ‘Innuendo’. Svi radovi nastali su u tehnici ulja i akrila na platnu.