IMG 4984

Na četvrtu korizmenu nedjelju, 15. ožujka, u Župi sv. Barbare u Vrapču uprizoren je scenski križni put. Na križnom putu sudjelovao je veliki broj vjernika Kustošijskog dekanata zajedno sa njihovim svećenicima. Pobožnost križnog puta predvodio je mons. Mijo Gorski, pomoći biskup zagrebački. Meditacije koje su čitane za vrijeme križnog puta imale su za temu križni put bl. Alojzija Stepinca, čijem se zagovoru utječemo na poseban način ove pastoralne godine i za čije proglašenje svetim usrdno molimo.

Prije scenskog križnog puta mons. Mijo Gorski nastavio je pohod Župi sv. Barbare u Vrapču. Biskup Gorski susreo se sa članovima obiteljske zajednice te poslušao iskustva okupljenih bračnih parova i pozvao ih da si, uz sve dobre stvari koje čine kao obiteljska zajednica, prije svega pomažu i budu podrška u odgoju djece i izgrađivanju obiteljskog zajedništva.

Poslije večernjeg misnog slavlja biskup Gorski susreo se s ovogodišnjim kandidatima za primanje sakramenta krizme. Učenicima osmih razreda biskup Mijo je na jednostavan, pristupačan i prijateljski način progovorio o sakramentu za kojega se pripremaju.

Zatim je biskup posjetio župljane koji su kao glumci sudjelovali u župnom scenskom križnom putu i još jednom ih pohvalio na uloženom trudu. Na kraju dana mons. Gorski susreo se sa članovima župnih zborova, članovima liturgijske zajednice i čitačima.

Biskup je pohvalio zbor mladih koji je animirao večernje misno slavlje i iz svoga župničkog iskustva progovorio okupljenima o važnosti župnih zborova i o zauzimanju za ljepotu misnog slavlja. Po završetku susreta okupljeni župljani ispratili su mons. Gorskog i zahvalili mu na riječima ohrabrenja i na njegovom pohodu. izvor zg-nadbiskupija.hr