AKTUALNO 4 u Rijeci

Gostovanje Bijenalne izložbe Sekcije za fotografiju ULUPUH-a AKTUALNO 4 – Memory Code Project 014 u Rijeci

HnatjukSjeçanje na START 14

U utorak, 17. ožujka ove godine u 19 sati u Galeriji Principij u Rijeci (Pod voltun 4) otvara se Bijenalna izložba ULUPUH-ove Sekcije za fotografiju AKTUALNO 4 – Memory Code Project 014. Izložba je 2014. godine premijerno predstavljena u zagrebačkoj Mimari, potom u Labinu i Rovinju, a zatim i u međunarodnoj razmjeni – u Centru Zsolnay u Pečuhu (Mađarska). Izložba će u Rijeci biti otvorena do 27. ožujka, radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznikom galerija je zatvorena.

Autorica koncepcije i kustosica izložbe je Višnja Slavica Gabout. Selekciju radova za izložbu obavili su, uz kustosicu, fotografi Alan Matuka i Luka Mjeda.

„Čovjek tragove svoga postojanja, bivanja i življenja ostavlja još od pamtivijeka – od otiska ruke u špilji, pomno oblikovanih slika i kriptografskih natpisa u grobnicama, do bacanja u more boca s porukama. (…)Tragom te intrigantne ideje stvaranja komunikacijske vizit-karte jednoga prostora i jedne zajednice na globalnoj, planetarnoj razini, fotografi ULUPUH-a odlučili su djelovati na lokalnoj razini, fokusirajući se na svoje vrijeme, svoje okruženje, svoju svakodnevicu – i svoju individualnost. (…) Njihove fotografije su u tom kontekstu tako postale vizualne matrice posebne „memorijske kartice”, a ovaj izložbeni projekt neka zamišljena „vremenska kapsula” za pohranu slikovnih podataka za budućnost.” (Višnja Slavica Gabout, iz predgovora)

Izlažu: Zoran Alajbeg, Mara Bratoš, Marko Čolić, Saša Ćetković, Nina Đurđević, Hrvoje Grgić, Denis Gržetić, Mario Hlača, Boris Hnatjuk, Maja Hrnjak, Damir Klaić, Maja Strgar Kurečić, Dražen Lapić, Ines Viktorija Ljubetić Fišer, Anto Magzan, Tomislav Marić, Alan Matuka, Ratko Mavar, Luka Mjeda, Karmen Orlić, Josip Portada, Tomislav Rastić, Hrvoje Serdar, Slavica Subotić, Igor Šeler, Vladimir Šimunić, Dragutin Škreblin, Erika Šmider, Tomislav Šmider, Zvonimir Tanocki, Siniša Uštulica, Zvonimir Zagoda

MaricTomislav

Više o izložbi na: http://www.ulupuh.hr/hr/izlozbe.asp?id=1298

Galerija Principij je novouređeni prostor Fotokluba Rijeka, smješten u središtu Rijeke, u riječkom Starom gradu, neposredno uz arheološke ostatke kasnoantičkoga vojnog tabora po kojem je i nazvana, u neposrednoj blizini Katedrale sv. Vida, Starih vrata ili Rimskog luka i Gradskoga sata. To je prva i jedina galerija specijalizirana za fotografiju u Rijeci. U njezinu prostoru organizirana je i muzejska zbirka fotografske opreme i pribora te biblioteka fotografskih časopisa i drugih izdanja. Program koji se u njoj priređuje vrlo je dinamičan. Redovito se izmjenjuju izložbe, organiziraju radionice te priređuju tematska predavanja. Voditelj galerije je prof. Borislav Božić. http://fotoklubrijeka.hr/galerija-principij/

Organizator izložbe: ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti
Nositelj projekta: Sekcija za fotografiju ULUPUH-a
Partner: Fotoklub Rijeka

MJEDA BARCELONA Sagrada familia 0550