Skip to content

Vjernici iz Zaprešića hodočastili u zagrebačku katedralu

KRS 0498

Zagreb – Vjernici grada Zaprešića, predvođeni svećenicima iz zaprešićkih župa sv. Petra ap. i Marije kraljice apostola, održali su 10. ožujka tradicionalno zavjetno hodočašće u zagrebačku katedralu. Euharistijsko slavlje predvodio je dekan Zaprešićkoga dekanata župnik Ivan Frkonja u zajedništvu s rektorom katedrale mons. Josipom Kuhtićem, župnikom o. Vinkom Sudarom, župnim vikarom Borisom Jozićem, prof. Ilijom Čabrajom a u asistenciji je bio trajni đakon Ilija Nikolić i bogoslov Marko Čolak te veliki broj ministranata.

Župnik Frkonja pozdravio je sve štovatelje a posebno hodočasnike kao i civilne vlasti na čelu s gradonačelnikom Željkom Turkom koji je uime grada Zaprešića u prinosu darova s novčanim iznosom sudjelovao u Tjednu solidarnosti i zajedništva s Crkvom u Bosni i Hercegovini. U homiliji mons. Kuhtić promišljao je o obitelji kao temeljnoj stanici društva.

KRS 0487

Na misi je pjevao mještoviti zbor “Sv. Cecilija” pod vodstvom s. Ozane Krajačić i Jane Blažanović. Hodočasnici su uz grob bl. Alojzija Stepinca izmolili molitvu za njegovo proglašenje svetim. Prije euharistijskog slavlja MEM – Marijina molitvena ekipa predvođena župnim vikarom Borisom Jozićem iz župe sv. Petra ap. iz Zaprešića predvodila je pobožnost križnoga puta. (IKA)

See also  Obiteljsko hodočašće Hrvatskoga katoličkoga liječničkoga društva u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovac