Skip to content

Čarolija boja Senke Petek u Krapinskim Toplicama

U izložbenom prostoru Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama 08. ožujka 2015. godine otvorena je izložba slika zagrebačke slikarice Senke Petek pod nazivom Čarolija boja

Senka Petek 1

Autorica je izložila 20-ak slika u tehnici akrila na platnu i papiru živopisnog kolora s motivima stiliziranog raznobojnog cvijeća. Ovo je treći put da ova likovna umjetnica svojim slikama u Spec. bolnici unosi radost i optimizam za pacijente koji se nalaze na liječenju.

Izložba se može razgledati do 05. travnja 2015. godine.

foto-galerija

Senka Petek 3

Senka Petek, rođ. 1943. g. u Zagrebu, diplomirala germanistiku i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, prevoditeljica u mirovini. Nakon odlaska u mirovinu posvećuje se u potpunosti umjetnosti te u Sveučilištu za treću Životnu dob u Zagrebu pohađa kreativnu likovnu radionicu u grupi profesora Dubravka Lepeja. Služi se raznim tehnikama, no za sada preferira akril na papiru i platnu. Motivi su vrlo različiti i često ovise o primijenjenoj slikarskoj tehnici, te sežu od mrtvih priroda i pejsaža do izrazito dekorativnih oblika, dok slike odlikuje snažan kolorit.

Do sada je izlagala na brojnim zajedničkim izložbama, kao npr. na zložbama likovnih grupa u okviru Sveučilišta za treću životnu dob, izložbama likovne udruge Ama Artem iz Zagreba, izložbama Likovne sekcije KUD-a „Tomislav”, Sv. Ivan Žabno te PULS-a „Moslavački štrk, Popovača. Njena je slika odabrana da bude izložena na izložbi „Dodir slavenske uzajamnosti, 2. dio” 2014. godine u SLOVAK RADIO Gallery u Bratislavi Imala je više samostalnih izložaba: u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske toplice, u Hotelu Frankopan u Dugoj Resi te u u knjižnici Sloboština, a njeni su radovi posvuda bili izvrsno prihvaćeni. Učestvovala je u brojnim likovnim kolonijama, od kojih posebno treba istaknuti tri: „Duša akvarela – IV” u Sv. Ivanu Žabnom u lipnju 2012. te Međunarodna kolonija „Susret umjetnika u Turopolju” 2013. Godine te Humanitarna kolonija „Radost na Dobri” u Hotelu Amarilis u Novigradu na Dobri. Uvijek se rado odaziva pozivu na razne humanitarne kolonije i akcije. Član je više udruga likovnih umjetnika, a tajnica je Udruge likovnih umjetnika amatera „Ama Artem”. Živi i radi u Zagrebu.

Senka Petek 5