Zaštitimo Hrvatsku od redefinicije braka i obitelji u EU parlamentu

ref o braku nGodišnje izvješće o ljudskim pravima i demokraciji u svijetu za 2013. i politici Europske unije u tom području, koje će u srijedu u Strasbourgu predstaviti europski socijalist Pier Antonio Panzeri, proziva građane RH jer su pristupili glasovanju na referendumu o braku, lažno stavljajući referendum u kontekst netrpeljivosti i diskriminacije.

Izvješće ne poštuje supsidijarnost kao jedno od temeljnih načela funkcioniranja Europske unije koje omogućuje državama članicama da samostalno uređuju poslove u svojoj nadležnosti, poput definiranja braka i donošenja obiteljske politike. Izvješće kritizira referendum o braku u dvije države članice Europske unije – Hrvatskoj i Slovačkoj, “žali” zbog donošenja ustavne definicije braka u Makedoniji (stavak 165.) i nameće izjednačavanje braka i istospolne veze u cijeloj EU(stavak 162.).

Također, Izvješće “poziva sve države članice EU da priznaju (…) pravo na planiranje obitelji i siguran i zakonit  pobačaj“ (stavak 136). “Pravo na pobačaj” ne pojavljuje se u međunarodnim poveljama i u zakonodavstvu Europske unije, te je protivno načelu supsidijarnosti i suverenitetu država članica EU.

Osim Izvješća zastupnika Panzerija, ovom se nametanju pridružilo i tzv. Izvješće zastupnika  Tarabella koje u stavku 45. promiče “lakši pristup kontracepciji i pobačaju”. Navedeni stavci Godišnjeg izvješća o ljudskim pravima i demokraciji u svijetu za 2013. i Izvješća Tarabellanameću državama članicama ozakonjenje pobačaja što je protivno ovlastima Europske unije.

Zahvaljujući mobilizaciji nas građana diljem Europe, Europski parlament je već jednom (10. prosinca 2013.) odbacio izvješće kojim se kršilo načelo supsidijarnosti – tzv. izvješće Estrela, koje govori o “seksualnom i reproduktivnom zdravlju i pravima,“ te umjesto njega usvojio rezoluciju kojom je potvrđeno načelo supsidijarnosti.

Stoga Vas pozivamo da još jednom dignete svoj glas i tražite od hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu zaštitu načela supsidijarnosti budući da navedeni stavci krše pravo svake države članice da samostalno odlučuje o definiciji braka, o ozakonjenju pobačaja i obiteljskoj politici.

Saznajete više:

‘U ime obitelji’ Europarlamentarcima: odbacite stavke 68. i 69. Nacrta izvješća o ljudskim pravima i demokraciji u svijetu
HNS-ov Radoš glasao za izvješće protiv Hrvatske
Zaustavite novi pokušaj Estrele!

109.590 osoba je do sad potpisalo ovo peticiju. Pomozite nam doći do200.000 potpisa.
CitizenGO Hrvatska