Skip to content

Najveći europski kongres o raku dojke u Beču

BCC-2015Austria Center Wien
18. do 21. ožujka

Jedna od najvažnijih svjetski konferencija o raku dojke „St. Gallen International Breast Cancer Conference” koja se već 30 godina održava u gradići St. Gallenu u Istočnoj Švicarskoj ove će se godine od 18. do 21. ožujka po prvi puta održati u Beču.

Razlog ovogodišnjeg „preseljenja” konferencije veliki je broj sudionika koji je u međuvremenu prerastao hotelijerske kapacitete gradića od 74.000 stanovnika. Konferencija koja se održava svake dvije godine privlači naime preko 5.000 stručnjaka iz cijelog svijeta, a njezina je posebnost što se okupljenima predstavljaju najnovija dostignuća iz područja dijagnostike i liječenja, dok su ostale svjetske konferencije ove vrste više orijentirane na predstavljanje najnovijih studija.

Rak dojke najčešća je bolest od koje obolijevaju žene diljem svijeta, a broj novih dijagnoza godišnje iznosi 1,7 milijuna. Taj broj u Austriji iznosi oko 5.000, a rano prepoznavanje bolesti i bolje terapijske metode u posljednjih su nekoliko godina dovele do boljih izgleda za preživljavanje oboljelih žena.

Ako se Beč ove godine dokaže kao odgovarajuća lokacija za održavanje ovog kongresa, ova bi se manifestacija u buduće mogla redovito održavati u austrijskom glavnom gradu.