Hrvatska stranka prava (HSP) vraća se u velikom stilu

Prvi krug izvanrednih izbora u gradovima i općinama koji su održani 08. ožujka iz razloga ne izglasavanja proračuna donio je je niz zanimljivih komentara, novih ideja o reguliranju izbornih procesa kada gradonačelniku ne prođe proračun i bavljenje samo “velikim” stankama, SDP-om i HDZ-eom i njihovim koalicijama

11021299 78800621

Naslovi u medijima prepuni su komentara tko je izgubio, a tko je profitirao ovim izborima, ali je svima promakla jedna činjenica da je na ovim izborima Hrvatska stranka prava u nekoliko gradova i općina izišla na izbore i to samostalno i polučila jako dobre rezultate. Dok su oči javnosti bile uprte u ORAH i “Živi zid” iste je pomela Hrvatska stranka prava.

Primjer grada Omiša je najbolji pokazatelj, gdje je HSP-ova lista osvojila 10,81 % glasova i u odnosu na izbore prije dvije godine ostvarila rast od 4% ili u apsolutnom odnosu ostvarila 812 glasova, 349 glasova više od izbora 2013. kada je ostvarila 453 glasa.

Slična situacija je i na izborima za grad Pag ili na izborima na Korčuli, gdje je Hrvatska stranka prava SAMOSTALNO izišla na izbore i osvojila vijećničke mandate s novim mladim ljudima koji imaju i znanja i potencijala za puno više, ali u srazu s moćnom HDZ-SDP mašinerijom u ovom trenutku to je bilo teško ostvarivo.

Ostvareni rezultati pokazatelj su da se Hrvatska stranka prava vraća na političku scenu u Hrvatskoj, da ravnopravno sudjeluje u političkoj utakmici u kojoj postiže i jako dobre rezultate.

Bitno je istaknuti i u ovom tekstu da HSP nikada nije polagao veliku pažnju na anketnu popularnost u Hrvatskom narodu, jer naš cilj i nije biti popularan već raditi i samo raditi na osvješćivanju hrvatskog naroda i pokazivanju da se može i bolje i drugačije. Da se može i pošteno i odgovorno i učinkovito.

A kada su ankete u pitanju mi kao podatak ističemo da je naš najlošiji rezultat na razini 4,86 u općini Čaglin gdje je nova mlada ekipa po prvi puta išla na izbore.

Svi mogući i nemogući analitičari se trse “pogoditi” tko je “treći put” u Hrvatskoj i sa svakom pojavom nove instant političke zvijezde iste proglašavaju tim famoznim “trećim putem” A vidjeli smo kako su prolazili ili prolaze te instant poitičke zvijezde “trečeg puta”. Nestaju s političkog neba brže nego zvijezde padalice oko sv. Lovre u mjesecu kolovozu.

I općenito što je to pitanje “trećeg puta” u Hrvatskoj. Pitanje je to svih pitanja. Tko ga može ispuniti? Tko može biti istodobno dovoljno socijalan i dovoljno nacionalan? Tko može biti dovoljno nacionalan a istodobno dovoljno “liberalan”? Tko jedini može biti dovoljno odgovoran. Tko se od svih koji su se izmjenjivali na političkim pozornicama nije ogriješio o hrvatski narod?

Za dati pozitivne odgovore na ova pitanja postoje samo tri sveta slova, HSP – jedino Hrvatska stranka prava.

Drago Marković, Povjerenstvo za medije HSP-a