Porin – Split je bio izuzetan domaćin

22 porin 0291

22 porin 0291U Areni je uživalo više od 4000 posjetitelja.

Ovogodišnji Porin definitivno je potvrdio status najznačajnije glazbene manifestacije. Svečana dodjela nagrada po prvi put je, u 22 godine, održana pred publikom u splitskoj Spaladium Areni.

Veliko finale u najvećoj dvorani do sad gledalo je više od 4000 posjetitelja, a zbog velike potražnje za ulaznicama otvorena je još jedna tribina. Tako je svima omogućen ulazak na ovaj glazbeno – televizijski spektakl gdje su se posjetitelji mogli i družiti s omiljenim zvijezdama.

Na impresivnoj pozornici koja se sastojala od tri bine, uručeni su Porini najboljim albumima, skladbama i glazbenim ostvarenjima protekle godine.

Statue za životno djelu zaslužili su Nikša Gligo i Franjo Parać, dok je priznanje za antologijsko djelo hrvatske glazbe, album „Dnevnik jedne ljubavi” otišlo u ruke Josipi Lisac, Ivici Krajaču te posthumno Karlu Metikošu.

Kroz cijeli protekli tjedan u Splitu su se organizirala razna glazbena, filmska i tematska događanja. Mnoštvo posjetitelja uživalo je u jazz večerima, gastro sajmu, koncertima te festivalu glazbenih dokumentaraca.

Grad Split ili, kako ga mnogi nazivaju, prijestolnica hrvatske glazbe, ponovno je pokazao da je izuzetan domaćin kad se radi o glazbenim svečanostima. Sudeći po viđenom, ovo domaćinstvo Porina neće biti i posljednje. (Foto: Dario Njavro)