ZKM gostuje u HNK Zadar s predstavom “Kako smo preživjele”

kako3

kako3

režija: Dino Mustafić
dramaturgija: Željka Udovičić Pleština
scenografija: Dragutin Broz
kostimografija: Doris Kristić
skladatelj i autor songova: Mate Matišić
koreografija: Irma Omerzo
oblikovanje svjetla: Aleksandar Čavlek
oblikovanje tona: Tomica Kraljić

U srijedu 11. ožujka nastavlja se dramska pretplata HNK Zadar. U 20 sati na daske Velike dvorane stižu glumice Doris Šarić Kukuljica, Katarina Bistrović-Darvaš, Nataša Dorčić, Jadranka Đokić, Ksenija Marinković, Urša Raukar, Lucija Šerbedžija i Nina Violić. .

Nastupit će u produkciji ansambla Zagrebačkog kazališta mladih i interpretirati tekst KAKO SMO PREŽIVJELE nastao prema motivima tekstova Slavenke Drakulić, ali i prema njihovim vlastitim životnim pričama i iskustvima, a sve u režiji Dina Mustafića.

Osam glumica koje danas zauzimaju istaknuta mjesta na hrvatskoj glumačkoj sceni, rekonstruirati će jedno vrijeme osobnim sjećanjima u ispovjednom tonu, obilježavajući prostor koji su zajednički dijelili i koji im još pripada. Koliko su sjećanja pouzdana, a koliko subjektivna? I koliko se prijenosom u njih upisuje sjećanje nekoga Drugoga?

Njih osam zajedno s gledateljima “proživljava” iznova komunizam, rat, tranziciju i suvremenost. Njih osam projicirat će u te odvojene i povezane fragmente vremena vlastite i naše strahove, čežnje, nesnalaženja, nemoći, uspjehe, izgubljenosti, promašaje… Njih osam pokušat će negdje zaustaviti vrijeme u nekoj boji, okusu, mirisu, dijelu rečenice, u intenzitetu neostvarene žudnje, zagubljenoj misli, otklonu, u perspektivi prošloga koje se ponavlja beskrajno, u bezgranično, nikad dostignuto buđenje.