Vladimir Vlada Divljan (10.5.1958. – 5.3.2015.)

Sprovod Vlade Divljana bit će u utorak, 10. ožujka u 15 sati sa Novog groblja u Beogradu. Sprovodu će prethoditi komemoracija u 12 sati u beogradskom Domu omladine!

vlado divjanPoštovane kolege i prijatelji,

napustio nas je vrsni pjevač i autor – Vladimir Vlada Divljan.

Krajem sedamdesetih godina bio je član jazz-rock sastava “Merlin” i “Zvuk Ulice”, a od 1980. do 1984. godine bio je predvodnik VIS-a Idoli s kojima je i ostavio najveći glazbeni pečat. Njegove izvedbe pjesama “Retko te viđam sa devojkama”, “Maljčiki”, “Čokolada”, “Kenozoik”, “Devojko mala”, da spomenemo samo neke, utjecale su na generacije mladih koje su odrastale na “novom valu”.

Godine 1985. započinje solo karijeru, u okviru koje je nastavio sa pop-rock formom usporedno se baveći filmskom glazbom.

Krajem 2012. godine u suradnji s Maxom Juričićem i njegovim bendom Ljetno kino objavljuje EP “4 godišnja doba” kao svojevrsnu kronologiju zajedničkih druženja.

Kroz godine Vlada je mijenjao kontinente, „valove”, bendove i države. Posljednjih godina skrasio se u Beču, ali stalno se vraćao i u Beograd i u Zagreb.

Borac sklon šali, kakav je bio, Vlada je nedavno na napise o teškoj bolesti odgovorio najavljujući nove projekte – singl “Neposlušna građanka”, koji je snimio s grupom beogradskih muzičara, kao i album snimljen uživo sa zagrebačkim Ljetnim kinom.

Vladin optimizam, pozitivan pogled na svijet čak i kad nije sve „ružičasto”, odlike su s kojima je osvajao sve koji su ga imali prilike upoznati. Možemo samo reći: ‘Otišao je najveći gentleman rock’n’rolla’!